Dvije pobjede Lupica u dva dana

I nakon četvrtog kola MEL lige košarkašice Novog Zagreba su stopostotne. Gostovanje u Slovačkoj kod Šamorima bio je lagan posao za Lupice koje su ubilježile novu uvjerljivu pobjedu.

Od samog početka gošće su angažiranom igrom stigle do vrlo visoke prednosti i nisu dopustile Šamorimu da im zaprijeti. Već na poluvremenu na semaforu je stajalo 58:23 za Novi Zagreb i bilo je samo pitanje s kolikom će prednosti hrvatski sastav slaviti.

U drugom dijelu uslijedile su i brojne rotacije, gostujući trener Vladimir Ivanković je dao priliku svim igračicama da se dokažu i domaći sastav je to djelomično iskoristio i na kraju uspio smanjiti zaostatak.

Milica Dabović s 21 poenom i osam skokova ponovno je predvodila Novi Zagreb dok je 11 poena dodala Iva Ciglar. Kod Šamorima Timea Sujova je upisala 19 poena i osam asistencija, Romana Vynuchalova 13 poena, a Maja Škorić deset skokova.

“Prvo smo poluvrijeme odigrali na granici sa savršenim. Prvo smo serijom od 29-0 riješili pitanje pobjednika, a onda smo u drugoj četvrtini na zonu protivnika napravili novih 15 razlike (29-14). Energija koju smo pokazali i način igre primorali su punu dvoranu u Šamorinu da nam jednostavno zaplješće. U trećoj i četvrtoj četvrtini smo malo pali, ipak smo proveli 7 sati u autobusu, a i priliku smo dali nekim igračicama koje ili još nisu niti igrale MEL (Cigić) ili su trenutno malo van forme (Raksanyi, Trebec). Iako, još čekamo da proradi i naš “LL2” (Luca Ivanković i Lucy Pascua) pod koševima, jer osim Bure koja igra u odličnoj formi, i donekle Karčić, ovdje imamo najviše rezervi. Danas nas čeka utakmica sa Splitom na otvaranju A1 lige, a u srijedu pravi izazov – utakmica sa PINNK PECS, jednim od najjačih mađarskih klubova. Tu ćemo vidjeti gdje smo i jesmo li spremni za Euroligu.” – rekao je poslije utakmice Vladimir Ivanković.

Niti 24 sata nakon utakmice u Slovačkoj uslijedilo je i prvo kolo natjecanja u A1 ženskoj ligi gdje Lupice brane titulu.

Dočekali su u svom Trnskom ekipu Splita i iako u skoro potpuno promijenjenom sastavu u odnosu na dan prije i s puno više mladih igračica ubilježile su još uvjerljiviju pobjedu.

Novi Zagreb – Split 102:43 (37:11, 55:23, 82:34)

Novi Zagreb: Cigić 16, Trebec 16, Benić, Dojkić 23, Karčić 2, Jurić 7, Bosilj 16, Raksanyi 10,Stojsavljević 6, Bura 6, Kukolja, Sarjanović
Split: Boban 4, Lučin 1, Turić 3, Krajinović 5, Parunov 7, Modrić 9, Roje 10, Leskur 4, Pavić

I u ovom susretu sve je bilo riješeno nakon prvih deset minuta te se jedino gledalo na semafor da se vidi kolika će biti konačna razlika.

U redovima Lupica najefikasnije su bile Ivana Dojkić s 23, Tina Trebec, Iva Cigić i Monika Bosilj su postigle po 16 dok je kod Splita jedina dvoznamenkasta bila Ivana Roje s 10 poena.