Dvojac iz Križevaca preselio u Njemačku

Array

Dvojica igrača koji su prošle sezone nastupali za hrvatskog prvoligaša Križevce u idućoj će sezoni nositi dres njemačkog člana 2. regionalne lige Karlsruhe PS, a riječ je o Dini Jakolišu i njegovom imenjaku Dini Palčiću. Obojica su potpisali ugovore u trajanju jedne sezone.

Splićanin Jakoliš je 200 centimetara visoki krilni igrač, koji je karijeru započeo u matičnom Splitu, da bi potom bio na školovanju u La Lumieru u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon čega se vratio u Hrvatsku i nosio dres Dubrovnika, Mislava i Križevaca. Ovaj 23-godišnjak je prošle sezone u redovima Žabaca odigrao 12 utakmica i u prosjeku ubacivao 7,7 poena uz tri uhvaćena skoka.

Palčić je 24-godišnji Zadranin visok 185 centimetara i igra na poziciji razigravača, a prošle je sezone u 21 utakmici za Križevce ubacivao u prosjeku 7,8 poena uz 2,8 skokova i 2,5 asistencija po susretu. U seniorskoj karijeri Palčić je još nastupao i za A2 ligaše Kraljevicu i Škrljevo.

Karlsruhe PS je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu druge regionalne lige jug, a s klupe ih vodi još jedan Hrvat Dražen Salavarda. U klub je nedavno ušao jedan jaki sponzor i ambicija je ulazak u viši rang natjecanja, u čemu će, nadaju se u klubu, od pomoći biti hrvatski igrački dvojac.

Related Articles