Dvojbi više nema, Šarić novi član Cibone

Array

Došao je i kraj priči o sudbini našeg najboljeg mladog košarkaša. Dario Šarić svoju pravu karijeru počinje kao član Cibone te tako nastavlja niz velikih talenata koji su iz Šibenika dolazili u Cibonu.

Iako se zadnjih dana mnogo špekuliralo gdje bi Dario trebao nastaviti karijeru Cibona je ipak na kraju izbor obitelji Šarić, a posebno Darija, koji se sada može posvetiti samo zbivanjima na parketu.  Danas je u popodnevnim satima u prostorijama Cibone predstavljen Šarić od strane čelnih ljudi Cibone Antunovića i Lovrića koji nisu krili zadovoljstvo velikim poslom koji su napravili.

Predsjednik Cibone Lovrić je izjavio: „Od danas Šarić je novi igrač Cibone, potpisali smo ugovor na četiri godine sa klauzulom da Darijo može nakon svake od njih ići u NBA ligu ili neki europski klub.Mi u Ciboni smo presretni ovim raspletom događaja, te se ćemo napraviti sve da Šarić bude u mogućnosti nastupiti već protiv Olimpije. Ovo je povijesni dan za Cibonu te se nadamo kako će Darijo poput Dražena biti novi pokretač Cibone.“

Lovrić je također napomenuo kako će odštetu KK Zagreb platiti tvrtka Klemm security, te tako negirao nagađanja koja su zadnjih dana iznošena u javnost o investitoru koji financira najveći transfer između dva hrvatska kluba u povijesti.

Nakon predsjednika Lovrića na red je došao i Dario koji je okupljenim novinarima rekao sljedeće: „ Sretan sam i zadovoljan razvojem događaja te prelaskom u Cibonu. Moja velika želja je ispunjena. Bilo je teško, pokušao sam ne misliti na odluku FIBE i na sve što se događalo zadnjih dana. Zahvaljujem prijateljima i obitelji na podršci ali isto tako i KK Splitu.Cibona je prva zvala, imala je plan i dvojbe niti jednog trenutka nije bilo. Bila je i mogućnost prelaska u Cedevitu ali reagirali su prekasno. Cibona je ipak najveći brend i ponudila je bolje uvjete za moj razvoj. Novci nisu bili problem, najviše smo razgovarali oko klauzule za odlazak i sve smo na kraju dogovorili.“

Dario je isto tako najavio kako u Ciboni planira ostati 2 ili 3 sezone te kako ne namjerava ići u NBA ligu ovog ljeta, već tek na ljeto 2014. godine. Također je i ukratko objasnio razlog uzimanja broja 9, za kojeg ga kako on kaže vežu dobre uspomene na igranje u reprezentaciji gdje je također nosio spomenuti broj.

Vodstvo Cibone nije potvrdilo ime novog trenera. Samo su rekli kako trenera traže te da će priliku dobiti trener koji zna i želi raditi na razvoju mladih igrača koje Cibona u ovom trenutku ima i više nego dovoljno. Ime novog trenera trebalo bi se znati kroz nekoliko dana. Momčad će do odabira novog trenera voditi Danijel Lutz koji je zadnjih godina u Ciboni čovjek za krizne situacije.

Related Articles