Dvojica Hrvata našli angažmane u inozemstvu

Array

Dvojica hrvatskih košarkaša od nove će sezone nastupati u inozemstvu, a riječ je o Jozi Brkiću i Mariju Pešutu. Brkićeva nova destinacija je slovenska Rogaška Crystal, dok će Pešut karijeru nastaviti u švedskom klubu Eco Orebro.

Donedavni centar Zadra Brkić sa novim je klubom potpisao ugovor za sljedeću sezonu, a posredstvom agencije PEPI Sport. Ovaj 211 centimetara visoki 27-godišnji Mostarac prošle je sezone u dresu Zadra ukupno nastupio u 36 utakmice regionalne i A1 lige, te za prosječnih nešto više od devet minuta na parketu ubacivao 4,6 poena uz 1,8 skok po utakmici. Ovo dijete KK Širokog ranije je u karijeri nastupao za Brotnjo, Dubrovnik, Trogir i Čapljinu.

Mario Pešut košarkom se počeo baviti u rodnom Zadru, u istoimenom klubu, a prve seniorske minute dobio je u zelenom dresu Borik Puntamike. Nakon što su Puntamičani ispali iz A1 lige, prošlu je sezonu proveo u Zaboku, gdje je u 24 odigrane utakmice prosječno bilježio 6,2 poena, 1,5 skok i 3,3 asistencije po utakmici. Zanimljivo je da je novi klub ovog 184 centimetra visokog razigravača prošle sezone bio posljednji u švedskoj prvoj ligi, ali iz nje nisu ispali.

Related Articles