Subota, 31 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Dvojica Hrvata produžuju slovačku avanturu

  Hrvatski košarkaši Marko Batina i Sven Smajlagić, koji su prošle sezone za kruh zarađivali igrajući u Slovačkoj i ove će sezone nastupati u toj srednjoeuropskoj državi.

  - Advertisement -

  Batina je i u novoj sezoni ostao vjeran svom prošlogodišnjem klubu Prievidzi, u kojem će mu društvo praviti Dražen Klarić, Igor Marić te trener Krunoslav Krajnović. Radi se o 28-godišnjaku visokom 198 centimetara, koji pokriva poziciju niskog krila, a prošle je sezone bio na brojkama od 14,7 poena i 3,6 skokova po susretu. Batina je karijeru započeo u Hermes Analitici, a nastupao je i za Split, sarajevsku Bosnu i Slavonski Brod.

  Smajlagiću je ovo već treća sezona u Slovačkoj. Nakon početka karijere u Ciboni i Zaboku, ovaj 24-godišnji šuter odlazi najprije u Bosnu, da bi u Slovačkoj nastupao za Bansku Bystricu i Nitru, prije nego li je na koncu prošle sezone pojačao Kaštela u prvoligaškim kvalifikacijama. Njegov novi klub Iskra Svit prepun je Hrvata, a prije njega tu su stigli Goran Fodor, Andrija Hrkač te otac i sin, trener i igrač istog imena Rudolf Jugo. Prošle sezone, nastupajući za Nitru, Smajlagić je sa 16,7 poena po susretu bio peti strijelac slovačke lige.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE