Cedevita slavila nakon dva produžetka za sutrašnji finale

Array

Cedevita i Galatasaray odigrali su susret s čak dva produžetka koji je otišao na stranu Zagrebačkog sastava rezultatom 93:86, a slavili su na krilima vrlo raspoloženog Mire Bilana. Cedevita će sutra igrati u finalu sa boljim iz ogleda Fenerbahce-Darussafaka dok će Zadar u susretu za peto mjesto igrati protiv Galatasaraya.


Cedevita – Galatasaray 93:86 (18:17, 36:29, 53:47, 65:65, 77:77)

Cedevita: Bilan 23, Pilepić 14, Zubčić 12, Ukić 10, Babić 9, M. Delaš 9, Ramljak 7, A. Delaš 6, Arapović 2, Žganec 1, Gordić, Mazalin.

Galatasaray: Erceg 24, Guler 15, Smith 14, Pocius 13, Micov 8, Aldemir 7, Vougioukas 2, Aradori 2, Arslan 1, Jawai, Gonlum, Arar.


Cedevita je puno bolje otvorila ovaj susret, a poenima Mire Bilana, Marka Ramljaka i Luke Babića nakon samo minutu i pola igre imala vodstvo 10:3. Najveću prednost Cedevita je imala nakon trice Ramljaka za 18:8. Tu je Cedevita stala, a Galatasaray je do kraja četvrtine napravio seriju 9:0 i došao na samo minus jedan uoči drugog perioda.

Na samom početku druge četvrtine tricu pogađa Martynas Pocius i dovodi Galatasaray u vodstvo 18:20, ali to je bilo sve od potpuno nezainteresiranog Galatasaraya. Fran Pilepić odmah pogađa dvije trice i vraća vodstvo cedeviti koje su uspješno održavali do kraja poluvremena, a na odmor se otišlo s plus sedam za zagrebački sastav.

Momčad Cedevite je i u trećoj četvrtini konstantno vodila, između pet i sedam poena razlike, a Galatasaray je zaprijetio na nešto više od dvije minute prije kraja kada su se približili na samo minus dva, ali posljednji trenuci pripadaju Cedeviti koja je povisila prednost uoči posljednjih deset minuta na plus šest.

Početkom posljednje dionice Cedevita je opet povisila prednost na plus deset nakon koševa Marka Arapovića i Tomislava Zubčića. Uslijedile su bolje minute Galatasaraya koji koristi dvije pogreške Tomislava Zubčića i smanjuje na samo pet poena razlike serijom 7:0 u kojoj Sinan Guler postiže pet poena. Ubrzo potom, Nolan Smith poravnava rezultat na 58:58. Cedevita je imala 63:60 nešto više od dvije minute do kraja, a onda Smith postiže tricu, a Pocius dvicu za vodstvo Galatasaraya 63:65. Na 26 sekundi do kraja, Roko Ukić je fauliran i pogađa oba slobodna bacanja. Posljednji napad imao je Galatasaray, a Cedevita je branila napad. Pocius je šutirao tricu za pobjedu ali nije pogodio i susret je otišao u produžetak.

Pravu dramu smo gledali u produžetku, ali i namjerno promašivanje slobodnih bacanja od strane Zorana Ercega šest sekundi do kraja. Naime, Galatasarayu je trebala pobjeda od najmanje tri poena razlike da završi drugi u skupini, a najmanje od deset da završe prvi. Susret je otišao u drugi produžetak gdje je Cedevita slavila na krilima Bilana rezultatom 93:86.

Related Articles