Džafić preselila 80 kilometara južnije

Zagrepčanka Nives Džafić u nastavku će sezone zamijeniti dres ŽKK Šibenika onim ŽKK Splita. 30-godišnja košarkašica u Šibenik je stigla prije sezonu i pol iz Dubrave, a nakon što je Josipa Silov otišla u dubrovačku Ragusu, ovo je još jedan veliki gubitak za ekipu iz Krešimirovog grada.

“Veselim se dolasku u Split pošto jako dobro poznajem grad, često sam bila tamo i jako mi se sviđa za život. Split ima mladu, ali ambicioznu ekipu i mislim da ću se dobro uklopiti u njihov sistem.Treninzi su 2 puta dnevno što mi je jako bitno jer sam u Šibeniku tako trenirala i jako mi se svidio taj profesionalan pristup. Individualno se nadam sa ću više pokazati sve svoje kvalitete i sve što sam naučila trenirajući kod trenera Stipe Bralić. Nadam se da ćemo ostvariti što bolje rezultate u ligi za ostanak i da ćemo se nametnuti već u prvoj utakmici koja je po rasporedu 23.01.” – rekla je Džafić.

“Nives je vrlo zahvalna igračica izraženih radnih navika i siguran sam da će nam puno pomoći u igri.Osim napadačkih sposobnosti posjeduje i za mene još važnije obrambene kvalitete i skok igru s kojom smo se mučili do sada. Nakon prestanka igranja Anamarie Škaro ekipa je vabila za bar jednom iskusnijom igračicom koja će ostale cure usmjeriti na terenu.” – kaže trener Splićanki Boran Grgin.

_