Dželalija: Zadaća nam je pružanje šanse mladim igračicama

Array

Ženski košarkaški klub Jolly JBS vođen prvim trenerom Edijem Dželalijom i njegovim pomoćnikom Draganom Ognjenovićem već je desetak dana u trenažnom procesu.

U odnosu na ekipu iz prošle sezone nema Ane Vrsaljko, kojoj je istekao ugovor, a Antonija Mišura i Luca Ivanković su se nakon “nagradnog odmora” dobivenog za sudjelovanje na Olimpijskim igrama priključile ekipi i vrijedno rade. Porazgovarali smo danas s trenerom Dželalijom koji je otkrio planove svoje momčadi.

Koja su vaša očekivanja od naredne sezone?

Cilj nam je opet biti u vrhu hrvatske košarke te pružiti priliku našim mladim igračicama, našim reprezentativkama – juniorkama Dujić, Chiabov, Cigić, zatim kadetkinji Periša da se uz seniorke Mišuru, Ivanković, Semren, Benić i ostale dograđuju i izgrađuju kroz seniorsku ligu. Odlaskom Vrsaljko, u odnosu na prošlu sezonu, oslabljeni smo na poziciji četvorke. Moja želja jest da se dovede jedna igračica na tu poziciju, no, ako to i ne uspijemo, mi ćemo s postojećim igračkim kadrom pokušati dosegnuti rezultate iz prošle sezone.

Hoćete li uspjeti?

Pa, ponovit ću, temeljna zadaća nam je pružanje maksimalne pažnje mladim igračicama neovisno čak i od rezultata pojedinih utakmica. Ako one kroz igranje u A-1 ligi postanu kvalitetnije igračice, ako igrački izrastu, onda smo uspjeli u ostvarenju naših ciljeva.

Pratite li konkurenciju?

Naravno, i u ovom trenutku izgleda da je Novi Zagreb izvan konkurencije, da imaju odličnu ekipu. Ostali svi smo tu negdje i prema posljednjim informacijama da se i u Gospiću slaže ekipa, da je Medveščak zapravo juniorska reprezentacija Hrvatske, uz nas i Pleter liga bi mogla biti vrlo interesantna. Ne bih rekao da će biti slabija nego prošle godine. Naprotiv, možda bude puno zanimljivija.

Jeste li zadovoljni dosadašnjim pripremama?

Iznimno sam zadovoljan jer imamo odlične uvjete za rad, ekipa je kompletna i cure motivirane. Koristimo trim stazu na Šubićevcu, teretanu, dvorane i u punom smo zamahu unatoč nesnosnim vrućinama.

Vjerojatno ćete do početka odigrati i koju pripremnu utakmicu?

Hoćemo, njih desetak. Za dva tjedna (14. i 15.rujna) kreće 2.memorijalni košarkaški Primov turnir u Šibeniku (u čast šibenskog košarkaškog entuzijasta Josipa Slamića Prima). Tu ćemo odigrati prve pripremne utakmice, a osim nas još će sudjelovati sarajevski Željezničar, Zadar i Studenac iz Omiša. U planu imamo i odlazak u Sarajevo gdje će se 21. i 22. rujna odigrati turnir, a nastupit će Radivoj Korać iz Beograda, Zadar, mi i domaćin Željezničar.

Sudeći po ovim izjavama Jolly JBS bacit će sve karte na vlastite igračice. Ova sezona bit će odlična prilika šibenskim juniorkama i kadetkinjama da uz iskusne seniorke potvrde svoj talent i visoko mjesto šibenske ženske košarke u hrvatskim okvirima.

Related Articles