Efes razbio Fener i ušao u finale Eurolige

Array

Drugu godinu zaredom Željko Obradović neće biti prvak Europe. Košarkaši Anadolu Efesea za koji igra naš Kruno Simon (igrao 11 minuta i nije postigao koš) slavio je protiv Fenerbahčea  92:73. Fener je bolje krenuo u meč, no ubrzo 6:0 serijom Anadolu dolazi do 11:5 prednosti, iako je na kraju prve četvrtine sastav Fenerbahčea vodio 20:19.

Početkom druge četvrtine ponovo je Anadolu Efes preuzeo vodstvo, bilo je uglavnom oko 5-6 poena razlike, a na poluvrijeme se odlazi sa 45:40 u korist Efesa. I onda je u trećoj četvrtini Fenerov suparnik stvorio razliku i otišao na dvocifrenu prednost, da bi sjajnim otvaranjem zadnjeg perioda igre Efes završio posao.

Onda je prednost samo raspla, a Obradovićev Fener molio da se meč što prije završi.

Shane Larkin je bio koban za Fener i najzaslužniji za pobjedu Efesa sa 30 poena, dok je Vasilije Micić ubacio 25 poena, a James Anderson 10 poena.

U slabom Feneru tek nešto bolji od ostalih bili su Jan Vesely sa 14 i Erick Green sa 13 poena te Nikola Kalinić sa 12 poena. Lauvergne i Datome su nedostajali Obradovićevom timu, ali to svakako nije izgovor za današnju sramotu. Obradović je ostao na devet titula prvaka Evope, a Atamanov Efes u finalu čeka pobjednika duela Real Madrid – CSKA.

Related Articles