Ekipa za očevid osvojila prvi turnir sezone u Čakovcu

Array

U subotu se na centralnom trgu u Čakovcu održao prvi ovosezonski turnir Beko Basket Toura 3×3. U jutarnjim satima snage su odmjeravali dječaci u dvije kategorije (U-12 i U-14),  a nakon kvalifikacijskih utakmica u grupama u završnici su igrale najbolje ekipe.

Kod U-12 Grafičar je u prvom polufinalu bio bolji od Ivanovca sa 15:1, dok je Info star nadigrao Grafičar 2 sa 11:3. Finale nam je donijelo izuzetno zanimljivu utakmicu u kojoj je 14:12 pobjedu zaslužila ekipa Info star u sastavu Mateo Hozjan, Erik Horvat i Fran Murk.

U kategoriji U-14 uvjerljivo najboljom se pokazala ekipa Lover boy (Karlo Klipić, Krešo Klipić, Domagoj Kuzmić, Ivan Lisjak) koja je svoju nadmoć dokazala i sigurnom finalnom pobjedom 15:2 protiv Teletubbiesa. U poligonu Moj 1. koš koji se odigrao prije završnih utakmica najspretniji su bili Fran Murk (U-12) i Karlo Klipić (U-14).

U popodnevnim satima igrale su se utakmice sa nešto većim ulogom u kojima su se osvajali prvi bodovi u seniorskoj konkurenciji regije Sjever za odlazak na veliku završnicu u Rijeku na kojoj će se okupiti najbolje hrvatske ekipe, a pobjednik će imati čast predstavljati nas na FIBA WORLD TOUR Mastersu u Švicarskoj.

Nakon utakmica po grupama direktno u polufinale plasirale su se Ekipa za očevid (Mario Novak, Matija Novak, Aleksandar Golubić, Nikola Novak) i Free Deejays (Andrija Hrkač, Lovro Rusak, Dino Goleš, Jura Mavrek). Četvrtfinalnim pobjedama pridružile se im se Vinica (13:12 protiv Denied) i slovenska Žirafija bolest (14:13 protiv M&M’s).

Serija neizvjesnih utakmica nastavila se i u prvom polufinalu u kojemu je presudilo iskustvo Ekipe za očevid koja je predvođena snažnim Mariom Novakom nadigrala Žirafiju bolest za koju je senzacionalnu šutersku utakmicu odigrao Izet Kumalič (5 trica). U drugom polufinalu nešto sigurnije su do finala došli Free Deejays pobjedom 14:8 protiv Vinice koja je ostala bez snage.

Završna utakmica bila je vrlo slična svim utakmicama na turniru, a obilježila ju je neizvjesna završnica i česte izmjene u vodstvu. Još jednom se pokazalo kako je uigranost i iskustvo vrlo bitno u uličnoj košarci 3×3 pa pobjedu 13:11 odnosi dugogodišnja najbolja čakovečka momčad Ekipa za očevid. Ovom titulom osvojili su 200 bodova i stekli velike šanse za odlazak na Masters.

Kao i obično između utakmica u zanimljivom programu oduševili su spektakularni breakeri iz Zagreba, a interesantno je bilo i u natjecanju u tricama (pobjednik Alex Drvenkar) te natjecanju u zakucavanju (pobjednik Izet Kumalič).

Nakon Čakovca turneja se nastavlja 7. lipnja tradicionalnim turnirom u Šibeniku u spomen na legendarnog Dražena Petrovića.

Related Articles