El-Amin mijenja Cibonu Francuskom

Array

Prošlogodišnji razigravač Cibone Khalid El-Amin (33) karijeru će nastaviti u francuskom Le Mansu, s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Iako je po završetku prošle sezone i osvajanja naslova prvaka Hrvatske s Cibonom najavio kako bi želio nastaviti karijeru u klubu iz Savske, El-Amin ipak odlazi u Le Mans, prošlosezonskog finalistu francuske NBL lige i ovogodišnjeg sudionika kvalifikacija za Euroligu.

Ovo će El-Aminu biti drugi klub u Francuskoj, budući da mu je prvi klub u Europi bio Strasbourg (sezona 2001./02.), a u međuvremenu je nastupao za Ironi Gamat Ran, Besiktas, Azovmash, Turk Telekom, Budivelnyk i Lietuvos Rytas. El-Amin je 2000. godine na NBA draftu izabran kao peti izbor druge runde od strane Chicago Bullsa, ali je u najjačoj ligi svijeta odigrao tek svoju rookie sezonu, nastupivši u 50 utakmica.

El-Amin je Ciboni pristupio u prosincu prošle godine. U 20 utakmica A1 lige prosječno je bilježio 8,6 poena, 1,7 skokova i 1,8 asistencije, dok je u ABA ligi bio na brojkama od 5,3 poena, 1,8 skokova i 2,8 asista, a u oba je natjecanja prosječno na parketu provodio nešto više od 20 minuta.

Related Articles