Emir Šabić odlazi u talijansku Seriu B

26-godišnji Šabić je prošao sve mlađe selekcije Cedevite, a još je igrao za Čapljinu i Zrinjski.

Emir Šabić napustio je redove Cedevite Junior i karijeru će nastaviti u talijanskom trećeligašu Pallacanestro Fiorenzuola 1972.

26-godišnji Šabić je prošao sve mlađe selekcije Cedevite, a još je igrao za Čapljinu i Zrinjski. U Zagreb se vratio prije tri i pol godine te je bio važan dio momčadi koja je Cedevitu uvela u HT Premijer ligu.

Prošle sezone Emir je nastupio u 36 utakmica (11 od početka) te je za nešto manje od 20 minuta po susretu ubacivao osam poena uz 1.6 skokova i 1.4 asistencije. Briljirao je iza linije za tri poena odakle je pogađao s 45.2% uspješnosti.

‘Iz kluba su mi prezentirali ambicioznu, sređenu sredinu koja voli košarku te ima punu dvoranu na svakoj domaćoj utakmici. Dosta je tu pomogao i gospodin Marko Lazeta koji je u Upravi kluba, a inače je iz Zagreba. U razgovoru s ljudima iz Kluba sam shvatio da slažu mladu ekipu koja će igrati brzo i agresivno, što meni paše, a s klupe će nas voditi mladi ambiciozni trener koji je na odličnom glasu u Italiji. Klupski ciljevi su da se uključimo u borbu za ulazak u Serie A2, a moji osobni su da se što bolje prezentiram i opravdam njihovo povjerenje u mene te da im pomognem da zajednički ispunimo zacrtane ciljeve.’ – rekao je Emir u razgovoru za naš portal.

Fiorenzuola je prošlu sezonu u grupi C Serie B završila na devetom mjestu s omjerom 14-14.

Related Articles