EP U16 (Ž): Hrvatska u drugom krugu

Nakon visoke pobjede nad Grčkom, Hrvatska je svladala i domaćina Bugarsku te ih izbacila iz daljnjeg natjecanja. U drugi krug prenosimo tri boda.


Hrvatska – Bugarska 73:39 (25:6; 39:18; 54:28)

Hrvatska: Jordanić, Goleš 13, Slošnjak 15, Silov 5, Stojsavljević 12, Belošević 6, Dojkić, Mijatović 4, Bašić, Kelava 12, Dobroslavić, Marić 6.

Bugarska: Geraskova, Nikolova N. 9, Radenkova, Hristova, Filipova 6, Nikolova G. 2, Mancheva 10, Natskina 8, Ilieva 2, Koleva 0, Petrova 2.


Iako bez ponajbolje igračice Ivane Dojkić, Hrvatska je uspjela upisati još jednu pobjedu s više od 30 razlike. Ivana nije igrala zbog ozljede zgloba koju je zadobila na utakmici s Grčkom, ali, kako sama kaže, zglob je dobro i bit će spremna za daljnji tijek natjecanja.

Naše mlade košarkašice dominirale su tijekom cijele utakmice zbog odlično posložene obrane. Bugarska je svoje prve poene zabila tek nakon pet minuta igre. U tom periodu Iva Slošnjak zabija 11 poena i Hrvatska nakon prve četvrtine ima 25:6. U nastavku utakmice razlika se samo povećavala što je omogućilo treneru Deanu Nemecu da priliku da svim svojim igračicama, što su dobro iskoristile.

Čak četiri naših reprezentativki utakmicu su završile s dvocifrenim brojem poena od kojih se najviše istaknula već spomenuta Iva s 15 poena, dok je Tihana Stojsavljević ostala kratka za jedan skok da upiše double-double učinak – ubacila je 12 poena uz 9 skokova. Na drugoj strani jedino se ističe Radiyana Mancheva  s 10 poena. Bugarskoj ostaje borba za ostanak u A diviziji.

U novoformiranoj skupini E igramo protiv Rusije, Turske i Latvije. Prva utakmica počinje sutra u 19 sati i 30 minuta, a protivnik nam je Latvija.