Slovenija pobjednik turnira u Celju, Turskoj i treći poraz

Array

Posljednjeg dana celjskog turnira reprezentacija, Slovenija je pobjedom nad Turskom potvrdila prvo mjesto, a svojim protivnicima nanijela i treći poraz na turniru. U dvoboju koji je odlučivao o drugom mjestu Srbija je bila bolja od Latvije.

Slovenija je sa 72:53 slavila protiv Turske. Nije to bila utakmica za umiranje u ljepoti, ali to je i shvatljivo nakon tek odrađenog prvog dijela priprema obaju reprezentacija. Prvih 20 minuta igrala se izjednačena utakmica, kakva se i očekuje od dviju reprezentacija podjednake kvalitete, a Turci su na poluvrijeme otišli s blagom prednošću 33:30. Međutim, tada opet nastupaju crne rupe u igri izabranika Bogdana Tanjevića i Slovenci s parcijalnih 28:10 u trećoj četvrtini odlaze na nedostižnu prednost koju su i sačuvali do kraja susreta.

Kod Slovenaca se istaknuo Gašper Vidmar sa 16 poena i deset skokova, Jure Balažič je dodao 12 ubačaja, a Zoran Dragič 11. Kod izrazito neefikasnih Turaka nitko nije otišao preko osam poena, koliko su ubacili Ender Arslan, Sinan Guler i Omer Onan.

U drugoj utakmici dana, Srbija je sa 67:54 svladala Latviju i osigurala drugo mjesto na turniru. Dušan Ivković u ovoj je utakmici ponovno mogao računati na kapetana Nenada Krstića, koji je i u ovoj utakmici dokazao da bi trebao biti najjači adut Srbije na skorašnjem Eurobasketu.

Utakmica je čitavih 33 i pol minute imala rezultatsku neizvjesnost, uz stalne izmjene u vodstvu, a tada su Latvijci preko Ronaldsa Zakisa smanjili na 55:54 i – stali. Do kraja utakmice pogađala je samo Srbija koja je tako stigla i do druge pobjede na turniru i osvojenog drugog mjesta.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Krstić s 20 ubačaja, dok su po 12 dodali Nemanja Bjelica i Raško Katić. Kod Latvije je jedini dvoznamenkasti bio Rolands Freimanis s deset poena.

Related Articles