EP U18: Hrvatska u finalu !

Array

U18 reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale Europskog prvenstva svladavši domaćina Latviju. Latvija je dominirala cijelo prvo poluvrijeme te nakon 20 minuta imala zasluženu prednost od 9 razlike. U drugom dijelu naši igrači su zaigrali angažiranije te okrenuli utakmicu i plasirali se u finale.


Hrvatska – Latvija 72:68 (18:23; 30:39; 50:48)

Hrvatska: Gulam, Jukić, Marinelli 16, Bošnjak 13 (11 skokova), Gabrić 9, Ćorić 4, Jelenek, Kozić, B. Žganec, Arapović 5, Mazalin 10, K. Žganec 15 (12 skokova).

Latvija: Paze, Cavars, Porzingis 4, Ginters 5, Zvigurs 18, Plavnieks 2, Geks 6, Gluditis 3, Lomazs, Smits 13, Mezieks, Pasecniks 17.


Paolo Marinelli polaganjem otvara utakmicu. Nakon toga Latvija prelazi u vodstvo koje održava cijelo prvo poluvrijeme. Prva dionica igre je završena rezultatom 18:23 za domaćina prvenstva. U drugoj četvrtini naša igra djelovala je konfuzno, a igrači su vidljivo bili impresionirani ispunjenom dvoranom i ambijentom koji je priredio domaćin. Srećom po nas niti igra latvijske reprezentacije nije bila na visokom nivou pa nisu odmakli na nedostižnu prednost. Na veliki odmor odlazi se rezultatom 30:39.

U treću četvrtinu na parket je izišla neka nova Hrvatska, Hrvatska kakvu smo navikli gledati, ista ona koja je jučer izbacila Ruse. Nakon samo 7 minuta igre stižu prednost domaćina, a potom koševima Domagoja Bošnjaka prelazimo u vodstvo koje ne ispuštamo do samog kraja utakmice. S 11 razlike su naši igrači dobili treću četvrtinu, a obrana je također bila na visini zadatka. U posljednjoj dionici hrvatski igrači Latvijcima nisu dopustili da zabiju koš punih 5 minuta, a u tom periodu radimo seriju 10:0 i odlazimo na velikih +12.

Ipak domaći se nisu predali te su svim snagama su pokušali stići prednost izabranika Ante Nazora. Nekoliko puta su došli na samo dva razlike, ali više nisu mogli. Hrvatska je pokazala karakter i dokazala da ova generacija nije slučajno aktualni prvak Europe. Iako bez Marija Hezonje i Ivana Bendera našli su se prilici da objedine kadetski i juniorski naslov. U finalu čekaju pobjednika utakmice Španjolska – Turska.

Related Articles