EP U18: Momčadskom igrom do kraja

Array

Ante Nazor, trener aktualnih europskih prvaka, prije početka prvenstva nije ni pokušao tražiti alibi za eventualni “neuspjeh” reprezentacije. Uoči prvenstva, u razgovoru za Crosarku, istaknuo je da će ekipi dosta nedostajati kapetan Mario Hezonja i odlični centar Ivan Bender. No, i bez najboljeg pojedinca i prvog centra selekcije, uvjeren je  bio da njegov tim momčadskom igrom može smanjiti taj hendikep i upustiti se u borbu za medalju.

I uspjeli su, otišli su do posljednje utakmice natjecanja i sada im preostaje još samo utakmica protiv Turske, reprezentacije koja nas je savladala u skupini. Kako god ona završi, Nazorova ekipa je napravila fantastičan uspjeh, na ponos Hrvatske.

Ono što treba istaći na ovom prvenstvu je doprinos kompletne ekipe uspjehu, a najveći dobitak su sve bolje igre Paola Marinellija i Domagoja Bošnjaka, igrača koji su svoje najbolje partije pružili kada je bilo najpotrebnije. Naša reprezentacija u finale ulazi puna samopouzdanja sa 7-8 igrača koji su u stanju preuzeti odgovornost u svoje ruke. Tako je bilo i jučer, pet igrača je imalo dvoznamenkasti napadački ili obrambeni učinak, a Tomislavu Gabriću je za isto nedostajao jedan poen.

„Pokazali smo karakter, a ključ pobjede bio je momčadski duh. Bila je to prava košarkaška atmosfera. Ne mogu vam to opisati, ali tako je bilo. Reprezentacijom je zavladalo zajedništvo koje je i pobijedilo ovako snažnu Latviju. Nije lako igrati protiv domaćina no mi smo uspjeli” – rekao je Nazor za portal HKS-a, a o finalnoj utakmici je dodao:

“Idemo se skoncentrirati i dati sve od sebe. No ipak, trebamo ući u utakmicu hladne glave. Finale je i krećemo od nule. To je otvorena utakmica, ovo je zaista sad već jedan ogroman rezultat. Vjerujem u ove dečke i što god da naprave za mene su oni prvaci Europe.”

Na kraju je dodao ono što što je rekao i u razgovoru za naš portal, prije samog početka prvenstva.

“Zvučat će prepotentno, ali došli smo po medalju. Sad ju već imamo i idemo po zlato.”

Sretno danas u 19.30 !

Related Articles