Vedran Morović preselio na Kosovo

Array

Zadranin Vedran Morović novi je igrač kosovskog prvaka KK Peja. Moroviću će trener biti dojučerašnji strateg Cibone, Danijel Lutz, na čije je inzistiranje spomenuti igrač i došao. Prošlu sezonu započeo je u Širokom da bi kraj dočekao u svom Zadru.

Iako ljudima koji prate košarku angažman na Kosovu zvuči apstraktno i kao korak unatrag u karijeri, istina je potpuno suprotna. Radi se o jednoj zdravoj sredini u kojoj je gušt igrati i raditi. Hrvati su cijenjena “roba” na Kosovu, a u prilog tome govori da je bivši trener spomenutog kluba također bio Hrvat, Rudolf Jugo.

Mladi i ambiciozni predsjednik, Art Gashi, ima ambiciju s klubom napraviti nešto i u regiji, a u dogledno vrijeme se spominje i moguć nastup u ABA ligi. Za ovu sezonu se pokušava ishoditi dozvola za igranje BIBL lige što objektivno ovaj klub zaslužuje.

peja

Igranje pred punom dvoranom gdje su igrači svetinje, ali i činjenica da se uvijek ispoštuje dogovoreno san je svakog igrača što nažalost u novije vrijeme u Hrvatskoj više nije slučaj.

Related Articles