EP U20: Poraz od Njemačke i dvanaesto mjesto

Array

Hrvatska U20 reprezentacija je posljednjeg dana prvenstva upropastila dobru igru i visoko vodstvo iz prvog poluvremena i izgubila od Njemačke u utakmici za jedanaesto mjesto u Europi za igrače do 20 godina. Svoj prvi cilj, ostanak u Diviziji A, su riješili u drugoj fazi natjecanja gdje su do posljednje utakmice skupine bili u igri za četvrtfinale.


Hrvatska – Njemačka 65:76 (24:11, 41:27. 56:53)

Samac 20 (12sk), Širko 15, Boban 10, Buovac 5, Vlaić 4, Segarić 3, Kanaet 3, Ramljak 3, Pandurić 2, Baković -, Božinović -, Madunić.


Njemačka nam se tako revanširala za poraz u skupini kada smo slavili s 66:61. Nakon vodstva Nijemaca od 6:5 igrači Damira Milačića su napravili 11-0, a nakon trice Tolksdorfa još 6-0 za visoko vodstvo 22:9 pred kraj prve četvrtine. Poluvrijeme je završilo 41:27, a posebno raspoložen u prvih dvadeset minuta bio je Domagoj Samac kojemu je na odmoru nedostajao jedan skok za double double učinak..

U drugoj minuti drugog poluvremena Marko Ramljak zakucava za 45:32, a tada slijedi crna rupa u našoj ekipi, nešto što nam nam se skoro redovito dešavalo na ovom prvenstvu. Njemačka radi seriju 9-0 i smanjuju na tri, a u 26. minuti i izjednačava na 48:48. U tom periodu naši igrači su pokušali riješiti utakmicu tricama, koliko su bili uspješni govori podatak o sedam promašenih dalekometnih šuteva u nizu.

U posljednju četvrtinu smo ušli s prednošću od tri poena, ali i lošom obranom. Nijemci već nakon minutu igre izjednačuju zakucavanjem Hansa Brasea, a tricom David Bremblya nakon dugo vremena prelaze u vodstvo od 61:58, koji malo kasnije sa četiri vezana poena odvodi svoju ekipu na 66:62. U tom periodu naši igrači su promašili i desetu tricu u nizu u drugom poluvremenu, a i do završetka utakmice su nastavili s bezuspješno pokušajima te je stigao zasluženi poraz.

Naša ekipa je na kraju pokušala 24 puta upisati dalekometnim šutem tri poena, ali je uspjela samo tri puta. Od igrača koji su igrali, samo Luka Vlaić nije uputio šut za tri poena.

Related Articles