Tomislav Ružić potpisao za Besiktas

Array

Zadranin Tomislav Ružić nastavlja košarkašku karijeru u Turskoj, nakon Tofasa sljedeće odredište mu je Besiktas s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Prošlu sezonu imao je zapažene brojke u klubu iz Burse koji je ušao u playoff turskog najjačeg košarkaškog natjecanja, a igrao je i Eurochallenge kup. U Beko ligi igrao je 24 minute po utakmici uz prosjek od 8,7 poena i 3,8 skokova dok je u Eurochallenge nastupio u 13 utakmica prosječno 24 minute uz prosjeke od 7,5 koša i 4,1 skoka. Ružić nam je ukratko prokomentirao sezonu u Tofasu te očekivanja u novoj sredini:

“Sezona u Tofasu je bila dobra, ušli smo u playoff što nam je bio i cilj. Igrali smo u Eurochallenge kup što je bilo važno za moju bivšu momčad jer se Tofas nakon 12 godina vratio u jedno europsko natjecanje, a igrati će i ove godine” – rekao je Zadranin s turskom putovnicom. O novom odredištu je dodao:

“Za Besiktas sam potpisao jednogodišnji ugovor i prema najavama cilj je sam vrh turskog prvenstva, jedno od prva četiri mjesta.”

Ružić je rođen 1979. godine, igra na poziciji centra (207 cm), a u karijeri je igrao za niz jakih klubova. Počeo je naravno u Zadru, a kad nije dobio pravu priliku otišao je u Cibonu gdje se izborio za dobru minutažu. U sezoni 2003/04 nastupa za svoj sadašnji klub Besiktas, a nakon Turske odlazi u francusku gdje brani boje Asvela i Besançona. Ponovno se vrača u Tursku u kojoj jednu sezonu igra za Kepez Belediye, a nakon toga igra  u Zadru (2009/10) gdje je u 56 utakmica prosječno igrao 30 minuta i upisivao12 koševa i 7 skokova. U Tofasu je proveo prošle tri košarkaške sezone.

Related Articles