EP U20: Bezvoljna Hrvatska poražena od Srbije u borbi za Broncu

Array

U utakmici za treće mjesto Hrvatska je glatko poražena od Srbije te je ostala bez medalje na Europskom prvenstvu.


Srbija – Hrvatska 79:66 (17:19; 39:36; 61:48)

Srbija: Đorđević, Rebić 10, Pot 5, Kaplanović 1, Dobrić, Aranitović, Novak 14, Jaramaz 15, Janković 11, Andrić 3, Šalić 4, Tejić 16.
Hrvatska: Bašić, Marinelli 2, Gulam, Bošnjak 8, Demo 8, Mavra 11, Brzoja 7, Gabrić 9, Bundović, Bačak 2, Marić 2, Žganec 15.


Bila je to najlošija utakmica Hrvatske na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Već u prvom poluvremenu vidjelo se da to nije niti sjena reprezentacija koja je briljirala čitavo prvenstvo. Iako se na veliki odmor otišlo s rezultatom 39:36 za Srbiju, bilo je jasno da Damir Milačić mora mijenjati prvenstveno pristup utakmici.

Poraz od Španjolaca ostavio je velikog traga. Šut je još koliko-toliko služio, ali koncentracije nije bilo. Izgubljene lopte Srbi su pretvarali u kontre i lagane poene. Prednost je konstantno rasla da bi početkom posljednje četvrtine stigli na plus 17.

Hrvatska se nakratko sabrala i stigla na samo devet razlike osam minuta prije kraja. Klupa Srbije je potom pozvala minutu predaha, a utakmica se vratila u ritam u kojem se igralo čitavo vrijeme. Bez ikakvih problema, naši istočni susjedi priveli su utakmicu kraju i potpuno zasluženo slavili 79:66.

Kod naših najefikasniji je bio Karlo Žganec s 15 poena, a Dominik Mavra je ubacio 11.

Related Articles