Petak, 25 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Eurocup: Novi sistem natjecanja

  Eurocup je drugo najjače klupsko natjecanje u Europi, a od ove godine sistem natjecanja biti će drugačiji nego što je to do sada bilo.

  Biti će više sudionika, više utakmica, a u drugoj fazi natjecanja priključiti će se i ekipe iz Eurolige. Tako u grupama više neće biti po četiri ekipe, nego šest ekipa. Povećani broj klubova svakom sudioniku garantira tako najmanje deset europskih utakmica.

  Iz svake grupe u daljnju fazu natjecanja plasirati će se po tri najbolje. Te ekipe će ući u sljedeću fazu u kojoj će biti trideset i dvije ekipe. U ovom dijelu natjecanja priključiti će se i osam ekipa iz Eurolige koje će zajedno s “eurocup ekipama” činiti osam grupa sa po četiri kluba.

  Nakon „drugih grupa“ po dvije najbolje ekipe će se plasirati u osminu finala. Od osmine finala pa do samog finala igrati će se dvije utakmice, doma i u gostima.

  Pobjednik Eurocupa će se plasirati u Euroligu naredne godine. Podsjetimo još kako je Cedevita u ovom natjecanju, a pošto je na snagu stupio ovaj novi sistem nije nemoguće da još jedan naš klub bude pozvan da nastupa.

  zadnje objave