Junaković pred Cibonom?

Novi trener Cibone, Neven Spahija, prisustvuje jakom pripremnom turniru U19 reprezentacije u Dubrovniku.

Kako neslužbene informacije govore, tamo se nalazi poslovno te gleda mladog reprezentativnog razigravača, Martina Junakovića. Martin je trenutno igrač GKK Šibenika koji je ove godine izborio nastup u A1 ligi. U jučerašnjoj utakmici, gdje su naši pobijedili vršnjake iz Rusije, spomenuti igrač bio je jedan od najboljih, ubacivši 9 poena.

U Ciboni su se očito čvrsto odlučili na stvaranje mlade i potentne ekipe koja bi kroz nekoliko sezona trebala biti konkurentna u Euroligi. Da pod Tornjem misle ozbiljno, pokazali su ponudivši nove ugovore osloncima momčadi iz prošle godine, Andriji Žižiću i D.J.Strawberryju uz koje bi talenti kojima Cibona obiluje, mogli lakše stasati.

U stručnom stožeru novo ime je Milan Vojvodić koji je inače dugogodišnji Spahijin pomoćnik. Slaven Rimac će ostati dio stručnog stožera, dok će dosadašnjem treneru Danijelu Lutzu biti ponuđeno vođenje razvojne ekipe koja se natječe u A2 ligi centar. Po svemu sudeći to bi mogao biti bivši prvoligaš Zrinjevac.

Pripreme za novu sezonu počinju 20. kolovoza. Kako sada stoje stvari, Cibona će se natjecati samo u ABA ligi, no postoji mogućnost dobivanja pozivnice za Eurocup jer od naredne sezone spomenuto natjecanje će doživjeti proširenje.

Ako im se želje ne obistine nama za nadati je da će zaživjeti jedinstvena Hrvatska liga o kojoj se nedavno naveliko pričalo. Spahija bi time dobio ono što želi, a to je više utakmica, baš ono što je mladim igračima najviše potrebno.