#234 Eurokup: Cedevita u infarktnoj završnici izgubila od Darušafake | Crosarka.com #234

Eurokup: Cedevita u infarktnoj završnici izgubila od Darušafake

U drugom kolu Eurokupa Vitamini su još jedanput izgubili u utakmici koja se igrala na jednu loptu. Ovo je drugi poraz Cedevite u spomenutom natjecanju te će izabranici Zdovca morati početi bolje igrati prije nego bude prekasno.

Eurokup, 2. kolo, 18. listopad

Darušafaka – Cedevita 85:83 (21:24, 16:24, 22:15, 26:20)
(statistika)

Početak utakmice nagovjestio nam je odličnu, napadačku utakmicu obje ekipe. Igrala se run and gun košarka u kojoj su se uglavnom svi šutevi pogađali. Iako je to stil koji odgovara Darušafaki, Vitamini nisu gubili korak te su preuzeli kontrolu utakmice. U toj odličnoj dionici za goste dominirao je Nichols kojeg domaćini nisu mogli zaustaviti. S druge strane Wilbekin je bio šuterski raspoložen, pa gosti nisu uspijeli doći na uvjerljiviju razliku. U drugoj četvrtini Cedevita je poboljšala obranu te je uz nekoliko trica Muse uspijela doći na plus 13 te se činilo da će Zagrepčani nakon nekoliko neugodnih poraza ostvariti veliku pobjedu.

Nažalost po njih, ušli su katastrofalno u drugo poluvreme te su se uglavnom oslanjali na invidualna rješenja. Domaćini su hvatali ritam i počeli su igrati brže i bolje na obje strane terena. Cedevita je izgledala loše i bespomočno, ali nisu dali Turcima da se odvoje. Pred kraj susreta na utakmici se pojavio Kevin Murphy koji je odličnim šutom sam preuzeo vodstvo, ali obrana jednostavno nije bila dobra za nešto više. Cedevita je izgubila iako je imala šut za pobjedu nakon promašenih slobodnih bacanja Johnsona, ali ranije spomenuti Amerikanac nije bio precizan.

Najbolji u redovima Darušafake je bio Scottie Wilbekin s 23 postignuta poena te Jajuan Johnson koji je stao na 20 poena, a u redovima Cedevite najefikasniji je bio Kevin Murphy sa 17 te Will Cherry s 15 postignutih poena.