Euroliga najavljuje proširenje te razmatra odluku FIBE

Array

Proširenje Eurolige nije novost. Ona će se širiti sve dok ne postane europski NBA. Tako je Jordi Bertomeu rekao kako će klubovi glasovati da liga broji 18 momčadi u sezoni 2018-19. Proširenje na 20 ekipa još uvijek nije realno, no sigurno nas čeka u ne tako dalekoj budućnosti, a vjerojatno će nastati i konferencije po uzoru na američku košarku.

No, Euroliga je zaokupljena mnogo bitnijim stvarima te će se sutra u Barceloni sastavi predstavnici svih klubova kako bi odlučili hoće li prihvatiti Fibinu odluku da se kvalifikacije za SP pomaknu za jedan dan kako bi igrači nastupili i u Euroligi i u kvalifikacijama.

Trener prvaka Europe Željko Obradović smatra kako FIBA ne misli ni na Euroligu ni na igrače koji bi se eventualnom ozljedom igrajući za reprezentaciju našli u problemu oko ugovora. Naravno Fenerbačhe je momčad složena većinom od stranih igrača tako da je normalna pojava ljutnje u istanbulskom klubu. Isto tako ističe da se u Americi nalazi više od 80 europskih igrača te je to još jedan razlog zašto su ove kvalifikacije besmislene.

Related Articles