Rudy: “Ovo bi mi mogla biti posljednja sezona u Realu”

Array

Rudy Fernandez za Movistar+ najavio je svoj potencijalni odlazak iz Reala na kraju sezone. Prošle se sezone mučio s ozljedama, koje su mu onemogućile da nastupi na ovogodišnjem EuroBasketu.

“Uvijek mi je cilj osvajati titule. Prošle sezone nisam bio na svom maksimumu i to želim promijeniti. Želim imati što je moguće bolju sezonu s ‘Bijelima’, jer bi ovo mogla biti moja posljednja sezona u klubu.”

Od 2012. nastupa za Real. Rudy je s Realom osvojio tri titule Endese, Euroligu 2015. i niz brojnih klupskih i individualnih nagrada. S reprezentacijom osvojio je triput Europsko prvenstvo, a 2006. i Svjetsko.
Igrao je i u NBA od 2008. do 2012., za Blazerse i Nuggetse. I tamo je imao problema s ozljedama. U NBA rookie sezoni postavio je brojne rekorde vezane za šut za tri poena, poput one najviše trica u sezoni (157).

Godine 2009. nastupio je i u NBA Slam Dunk natjecanju, a tu je nosio dres s brojem deset u čast na Fernanda Martina – prvog Španjolca u NBA ligi, legendu Portlanda koja je život izgubila u automobilskoj nesreći 1989.

Nema sumnje da će Real učiniti sve da produži ugovor Rudyju, a i navijači bi svakako priželjkivali da se legenda kluba umirovi u Madridu.

Related Articles