Euroliga se proširuje, ali bez “Zelenih”

Vrh Eurolige sastao se ovog četvrtka u Madridu, kako bi raspravili o dosadašnjem napretku Eurolige i donijeli neke bitne odluke za budućnost natjecanja. Predsjednik i izvršni direktor Eurolige Jordi Bertomeu otvorio je sastanak i predstavio predstavnicima klubova dosadašnje učinke i planove oko proširenja iste.

Predstavnici klubova, zajedno sa čelništvom lige složili su se oko stavke da će se Euroliga od sezone 2019./2020. Proširiti za dva dodatna kluba pa bi se tako brojka sudionika povećala sa 16 na 18 klubova. Ranije je dogovoreno da će Njemačka i Francuska biti prioritetna tržišta za dogovor oko uključivanja njihovih najboljih klubova.

Tako su čelnici nakon nekoliko sastanaka odlučili da će pozivnicu za dvije sezone dobiti minhenski Bayern, s time da bi Bayern mogao već od sljedeće sezone biti član Eurolige, pošto su trenutno u najboljoj poziciji za naslov u Njemačkoj ligi, dok će se pregovori za drugu pozivnicu nastaviti s ekipom Asvela iz Villeurbannea, koji će morati osigurati poštivanje minimalnih obaveza koje Euroliga nalaže, kako bi pozivnica stigla u njihove ruke. Inače, predsjednik ASVELA je najveća francuska košarkaška zvijezda, igrač San Antonio Spursa, Tony Parker.

Također, na sastanku je bilo i riječi o najavi predsjednika Panathinaikosa, da će njegova ekipa od sljedeće sezone istupiti iz Eurolige te se pridružiti Fibinom natjecanju. Gospodin Giannakopulos, koji je nezadovoljan radom trenutnog čelništva Eurolige, prije svega onom financijskom stranom, nakon što je iznio niz primjedbi na njihov račun, napustio je sastanak nezadovoljan reakcijom čelništva.

O ovom će u budućnosti još sigurno biti puno riječi, no ono najbitnije je da se Euroliga od sezone 2019./2020. Proširuje sa 16 na 18 klubova te se vjeruje da će to donijeti kvalitetu više u najvišem rangu europske košarke.

Related Articles