U Zagreb stiže UMMC Ekaterinburg i Diana Taurasi

Array

Tko misli pogledati vrh svjetske ženske košarke nikako ne bi smio propustiti utakmicu 8. kola C skupine Eurolige koja se u srijedu, s početkom u 18 sati, igra u Trnskom u Novom Zagrebu. Na uzvratni susret Lupicama dolazi do sada u Euroligi jedina neporažena ekipa UMMC Ekaterinburg.

Ekaterinburg su prvakinje Europe 2003. godine, prvakinje Rusije, osvajačice brončanih medalja sa završnih turnira Eurolige u posljednje četiri godine. Ove sezone, kada se završni turnir Eurolige igra u njihovu gradu Ekaterinburgu, gradu u kojem je na mjestu gdje je ubijen posljednji ruski car Nikolaj Romanov niknula velebna crkva, odlučili su prekinuti niz osvajanja brončanih odličja. Oni ciljaju na zlato i zlato žele i planiraju osvojiti.

Oformili su superiornu žensku ekipu iz koje je dovoljno spomenuti samo neka imena, okićena olimpijskim zlatima, poput Diana Taurasi, Deanna Nolan, Silvia Dominguez, Maria Stepanova, Sandrine Gruda, Candace Parker, Anna Petrakova, Quanitra Hollingsworth i druge. Jednostavno, ekipa bez slabe točke.

“Još nam je u sjećanju veličanstvena utakmica u Ekaterinburgu kada je ekipa milijunašica sastavljena iz čak sedam zemalja (Rusija, SAD, Poljska, Mađarska, Latvija, Španjolska i Francuska) do zadnje minute strahovala za pobjedu. Nadajmo se da Lupice mogu pružiti i ponoviti takvu partiju na svom terenu u Trnskom” – kaže trener novozagrebašica Vladimir Ivanković.

Dokaz da Ruskinje ništa ne prepuštaju slučaju jest i njihov dolazak u Zagreb privatnim zrakoplovom već u ponedjeljak. Inače, glavni sponzor kluba je UMMC Holding i njegov predsjednik Iskander Makhmudov, 49-godišnji uzbekistanski milijarder, koji nije žalio ni novca ni truda da konačno u Ekaterinburg donesu naslov prvakinja Europe. Dosadašnji rezultati i ispunjena dvorana od oko pet tisuća gledatelja na svakoj domaćoj utakmici dovoljno govore o tome da su na dobrom putu da ciljeve i ostvare.

Da bi se omogućilo što većem broju gledatelja da prisustvuju ovoj utakmici iz Novog Zagreba su odlučili da ulaz bude slobodan, a svaki posjetitelj moći će dati svoj doprinos akciji “Veliko srce – malom srcu” ubacivanjem novčanog prilog u kutiju koja će se nalaziti na ulazu u dvoranu.

Utakmicu sude Petar Denkovski (Makedonija), Damir Kunošić (BiH) i Anne Panther (Njemačka). Komesar Fibe na ovoj utakmici bit će Menashe Harman iz Izraela.

Related Articles