Europsko prvenstvo divizije A za juniorke 2013. u Hrvatskoj

Array

Fiba Europe ukazala je veliku čast i povjerenje Hrvatskoj i njezinim gradovima Vukovaru i Vinkovcima. Naime, ona je objavila gradove i države te termine gdje će se i kada odigravati europska prvenstva za mlađe dobne uzraste slijedeće godine. Tako će se najbolje europske juniorke – Divizija A – za europski prestiž boriti u hrvatskim gradovima Vukovaru i Vinkovcima. Evo  konačnih Fibinih odluka o domaćinstvima europskih prvenstava za ženske mlađe dobne kategorije:

U20, Divizija A, od 4. do 14. srpnja igra se u Samsunu u Turskoj, a U20 Divizija B u bugarskom gradu Albeni u istom vremenskom terminu.

Vinkovci i Vukovar bit će domaćini europskom prvenstvu za juniorke U18 Divizija A od 15. do 25. kolovoza 2013. godine. B divizija za juniorke u istom će se terminu igrati u mađarskom Miskolcu.

Najbolje europske kadetkinje (U16 Divizija A) u Varni u Bugarskoj borit će se za europsku košarkašku krunu od 1. do 11. kolovoza, a B kadetska divizija u istom vremenskom razdoblju igrat će se u Portugalu.

Podsjetimo da su hrvatske i juniorke i kadetkinje u A divizijama pa ćemo tako juniorke moći gledati u Slavoniji (Vinkovci i Vukovar). Kadetkinje su prošle godine na europskom prvenstvu u Miskolcu završile na 9. mjestu, a juniorke u Bukureštu na 7. što je najbolji europski plasman hrvatskih juniorki do sada. Perspektivna kadetska reprezentacija Hrvatske nastupit će u bugarskoj Varni.

Nema dvojbe da će Slavonija i Hrvatska, Vukovar i Vinkovci, biti posebna inspiracija i hrvatskim juniorkama da potvrde odlične rezultate koje je generacija 1993/1994  (Cigić, Tikvić, Majstorović, Pačkovski, Begić, Džankić, Radoš, Blažević, Todorić, Puljić, Sikirić, Cvitković, Stojanović, Mamić) postizala i u kadetskom i u juniorskom uzrastu diljem Europe.

Related Articles