Euroregija liga: Vinkovci lako u Brčkom, Županja minus tri u Tuzli

Array

Počela je druga sezona košarkaške Euroregija lige, regionalnog natjecanja koje okuplja deset klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Naši predstavnici, Košarkaški klubovi Vinkovci i Županja, u prvom kolu su ostvarili polovičan uspjeh. Vinkovčani su upisali visoku pobjedu u Brčkom, a Županjci su poraženi od prošlogodišnjeg prvaka lige, tuzlanske Slobode.

KK Brčko Distrikt – KK Vinkovci 68-92 (18:20, 32:49, 47:70)

KK Vinkovci: Primorac 6, Ćosić 8, Pezer 6, Vuić 6, Dugandžić 17, Kalaica 5, Peraica, Veselčić, Galić 10, Matijević 3, Kordić 20, Dogan 10

U svom prvom nastupu u Euroregija ligi košarkaški klub s Bosuta je, pred stotinjak navijača u dvorani Tehničke škole u Brčkom, ostvario sigurnu pobjedu nad Košarkaškim klubom Brčko Distrikt.

Osim u prvoj četvrtini, igrači trenera Kalaice dominirali su nad mladom momčadi iz Brčkog. Najprecizniji kod pobjednika su bili Filip Kordić s 20 i Boris Dugandžić sa 17 poena. Kod domaćina Berina Ahmetbašić je postigao 21 poen, a Ivan Đaković 16.

Trener Vinkovčana Sanjin Kalaica u izjavi za lokalne medije “izražava zadovoljstvo igrom svoje momčadi, pogotovo jer su se igrači okupili prije desetak dana i pokazali su da imaju potencijala.”

Također, i trener domaćina Azur Hadžović je zadovoljan nastupom svog tima: “Zadovoljan sam igrom svoje momčadi, moramo uzeti u obzir da smo za suparnika imali skoro seniorski sastav Vinkovčana.”

KK Sloboda – KK Županja 72:69 (20:26, 31:39, 52:52)

KK  Županja: Pastović, Mitrović 19, Babogredac, Lučić 10, Mihaljević 4, M. Gvozdić, D. Kopić, Stjepanović 11, Labrtić 5, Bačić, F. Oršolić 18, I. Gvozdić 2

Za razliku od svog susjeda, Županjci igraju svoju drugu sezonu u ovom regionalnom natjecanju. U petak su gostovali u Tuzli, gdje su u velikoj dvorani SKPC Mejdan poraženi od Slobode 72:69.

Imali su Županjci na poluvremenu prednost od osam koševa, ali je domaćin uspio preokrenuti rezultat i doći do pobjede. Slobodi je to bila dobra provjera momčadi koja želi povratak u viši rang, na utakmici su igrali i prvotimci, ali i  juniori te prinove u klubu.

Županji će utakmice u ligi biti odlična prilika za uigravanjem momčadi u kojoj su redom domaći igrači.  “Vjerujem da smo mogli i pobijediti. Imali smo u trećoj četvrtini i devet koševa prednosti, ali sam odlučio dati priliku i igračima 1996. godišta koji će, uz godinu dana starije suigrače u momčadi, u A2 Istok igrati kao zaštićeni igrači.  Zadovoljan sam s njihovom zalaganjem i doprinosom u igri”, rekao je Ive Ivančičević, trener KK Županja.

U sastavu Županje najraspoloženiji je bio Josip Mitrović sa 19 poena, Filip Oršolić je dodao 18. U momčadi  Slobode iz Tuzle najbolji je bio Enes Latifagić sa 34 poena.

Rezultati 1. kola

KK Brčko Distrikt – KK Vinkovci 68:92
KK Bijeljina Plus – KK Millennium 68:74
KK Loznica – Silver Kings  70:65
KK Sloboda – KK Županja  72:69
KK Drina – KK Radnik  68:75

Sljedeći vikend Županja gostuje u Zvorniku kod Drine, a Vinkovcima dolazi Radnik iz Bjeljine.

Related Articles