Filip Bundović: Od najkorisnijeg igrača do “viška” preko noći

Nakon što smo danas ranije tijekom dana javili kako je Filip Bundović napustio Cibonu i pristupio makedonskom Rabotničkom, kasnije je vijest o sporazumnom raskidu ugovora objavio i klub iz Savske.

Još početkom prosinca prošle godine do nas su stigle informacije kako Cibona planira Bundoviću smanjiti ugovor te da je kao “osigurač” u slučaju nepristajanja na isto iz Furnira vraćen Danko Branković. U razgovoru smo tada priupitali Filipa imali li u takvim pričama istine, a on nam je odgovorio:

“Maloprije mi je i otac rekao da mu je to netko ispričao, baš smo se dobro nasmijali.”

I doista, pomalo nevjerojatno zvučala je informacija u kojoj bi klub svog najkorisnijeg igrača htio natjerati na smanjenje ugovora ili odlazak, stoga odgovor i nije začudio. Ali, samo dva mjeseca kasnije kuloarske priče dobile su svoju potvrdu, na predstavljanju Vladimira Jovanovića direktor Domagoj Čavlović upitan je o situaciji s Bundovićem.

“Kad je došao Planinić, bila je ideja da vratimo Danka Brankovića iz Furnira te smo došli do situacije da imamo igrača viška na poziciji petice. Odlučili smo se da će Markota biti taj koji će pokrpati četvorku i peticu sa svojim iskustvom. To je odluka koju smo planirali s bivšim trenerom. Nema financijskih razloga, smatramo da Branković zaslužuje da se pokaže, da mi kao klub dobijemo odgovore zaslužuje li on priliku.” – pričao je tada direktor.

Iako je izvan terena imao ponekih mušica, Bundović je na parketu uvijek bio borac i onaj koji je ‘skakakao’ u reklame. Od dolaska pod Toranj isticao je da je u trenutku kada je odjenuo dres Cibone njegov san ostvaren. Uostalom, ljetos je odbio i unosnije ponude iz inozemstva samo kako bi ostao u svome gradu i klubu, kao što je u više navrata istaknuo.

“Jako sam sretan što ostajem u Klubu. Cibona je za mene uvijek bila broj jedan. Nadam se da ćemo jednako kvalitetnim radom nastaviti gdje smo stali i uz publiku koju smo vratili na tribine, ‘pod Toranj’ donijeti neke nove trofej.”pričao je prilikom produžetka ugovora.

Kada podvučemo crtu, svi parametri bili su donedavno na njegovoj strani. Bio je najkorisniji igrač momčadi, puno mlađi od igrača koji mu je pretpostavljen usred sezone (Planinić), miljenik navijača i na kraju ono što Zagrepčani posebno vole i ističu: ‘domaći dečko’. Međutim, oni koji donose odluke o igračkom kadru u Ciboni, prvenstveno mislimo na sportskog direktora, odlučili su “prebrisati” sve pluseve Bundovića i u buci oko dolaska novog trenera dekretom su ga otpisali.

Cibona je posljednji bljesak imala protiv Cedevite kada je momčad s Velesajma metlom otpraćena prema Ljubljani, međutim, bila je to iznimka koja potvrđuje pravilo. U ovom slučaju, pravilo predstavlja istinu, a nju oni kojima su Vukovi pri srcu već dugo znaju. Cibona već godinama nije ni blizu onih razina zbog kojih se njeno ime prepoznaje diljem Europe, pritom ne mislimo samo na rezultate, već upravo na ovakve neobjašnjive poteze.

Krajem sezone vjerojatno će otići Planinić, Markota će biti godinu dana bliže mirovini, dok će od centara u momčadi ostati jedino Branković. U takvoj situaciji, Filip Bundović svoj će kruh zarađivati u Makedoniji. Ciboni nije trebao…

 

 

Related Articles