Filip Vukičević MVP kola, Jure Škifić i dalje vodeći

Array

Gostujućom pobjedom Šibenika u Križevcima kompletirano je 5. kolo A1 lige. Alkar je u velikom derbiju svladao Kvarner i izjednačio se na vrhu ljestvice s Riječanima. Zabok je neočekivano visoko slavio protiv Zagreba, a Jolly je u srazu sa Splitom upisao treću pobjedu zaredom i približio se vrhu ljestvice. U derbiju začelja prvu pobjedu upisao je Slavonski Brod protiv Darde koja je poražena u svih pet susreta.

MVP ovog kola je centar Šibenika Filip Vukičević koji je upisao 21 poen i 16 skokova. Ronald Ross iz Jollya je nastavio s dobrim partijama i upisao nova četiri boda te se tako približio samom vrhu ukupnog poretka koji i dalje drži Jure Škifić iz Kvarnera. Luka Žitko, Robert Lež i Ljubo Šamadan bili su ponajbolji pojedinci u pobjedama svojih momčadi te su se po prvi puta našli u TOP 5 igrača kola.

Poredak u 5. kolu Klub Index Bodovi
1. Filip Vukičević Šibenik 38 5
2. Ronald Ross Jolly JBŠ 32 4
3. Luka Žitko Alkar 27 3
4. Rober Lež Zabok 26 2
5. Ljubo Šamadan Šibenik 24 1
Ukupni poredak Klub Ut. Bodovi
1. Jure Škifić Kvarner 2010 5 12
2. Ronald Ross Jolly JBŠ 5 11
3. Karlo Žganec Zagreb 3 10
3. Ivan Mikulić Alkar 5 7
5. Ivica Radić Kvarner 2010 5 6

*U 5. kolu u utakmici Zaboka i Zagreba nije objavljena valorizacija +/- koja je jedan od parametara za mjerenje indexa. Zbog jednakih uvjeta za sve igrače u ovom kolu spomenuti parametar se nije koristio te se index računao bez njega.

*Index se mjeri formulom: (valorizacija_ukupna + valorizacija+/-) / 2 * koeficijent(pobjeda=2, poraz=1), a u poretku kola mogu biti maksimalno tri igrača iz iste momčadi. U ukupnom poretku u slučaju istog broja bodova, prednost ima igrač s manje odigranih utakmica.

Related Articles