Lupice poražene od Galatasaraya

Array

Shavonte Zellous oduševila je publiku u Trnskom i širom Europe sa svojih 32 poena u pobjedi Galatasaraya nad Novim Zagrebom. Američki bek, koja je lani bila najbolji strijelac Eurocupa i turskog prvenstva, bila je prvo ime utakmice u kojoj je Galatasaray nadvisio Lupice s 92-67, šutirajući 12-14 iz igre, što je doseg koji nije viđen u Euroligi u posljednjih nekoliko godina.

Zellous je bila potpomognuta vrhunskom predstavom Albom Torrens, koja je u svoja 22 poena ugradila 4 trice te sjajnom Nervie Yilmaz (16 poena).

Novi Zagreb je odlično otvorio utakmicu, poveo 6-0 i 8-2, zatim u drugoj četvrtini otišao na 26-22 te dugo držao prednost od 1 do 4 poena, sve dok serijom slobodnih bacanja (čak 16 u prvom poluvremenu) Galatasaray nije na odor otišao s prednošću 46-41.

Početak treće četvrtine nije naslućivao rasped system kod Lupica, jer se prve tri minute igralo koš za koš, međutim tada su Turkinje ubacile u brzinu više, povele s 15 razlike i povratka više nije bilo.

Šteta što Novi Zagreb nije duže izdržao u utakmici, prvo je poluvrijeme bilo obećavajuće. Međutim, Galatasaray ima dvije izvanredne igračice, i još dvije tri vrhunske, pa Novi Zagreb svoje prilike treba tražiti na utakmicama s Polkowicama, Vilniusom, pa čak i Spartakom i Avenidom.

Sljedeću utakmicu Novi Zagreb igra s Polkowicama, koje također imaju 0-2 i biti će to teška utakmica između ekipa koje žele uhvatiti mjesto u play offu. U međuvremenu, već u subotu, u 18 sati u Trnskom, Lupice će igrati protiv Miskolca, a u nedjelju, također u 18 sati protiv Trešnjevke.

 Ekrem Memnum, trener Galatasaraya
“Plašio sam se ove utakmice, jer Novi Zagreb nije isti tim od lani. U Pragu su igrali odlično, kao i u prvom poluvremenu ovdje, gdje su nas natjerali na puno pogrešaka. Drugi dio smo počeli odlično, i ova izgleda kao laka pobjeda, ali nije bilo tako. Vrlo sam sretan s pobjedom ”

Vladimir Ivanković, trener Novog Zagreba
“Igrali smo relativno dobar napad u prvom djelu, ali smo imali problema u branjenju Zellous i Torrens. Plan je bio da u drug dio uđemo agresivnije, ali dogodilo se potpuno suprotno. Na to se nadovezalo dosta naših pogrešaka, a oni su pronašli i trećeg igrača, Yilmaz i tu su svi naši napori bili beznadni. Čeka nas težak vikend i put u Polkowice, računam da u sljedeće dvije utakmice ELW možemo ostvariti dvije pobjede. To je naš plan.”

Iva Ciglar
“Bilo je to dobro prvo poluvrijeme, ali smo u drugom zapeli u njihovoj zoni. Znali smo kako su dobri njihovi igrači, ali napravili smo previše pogrešaka da nas ne bi kaznili svaki put. ”

Related Articles