Filipinski kup: Šundov 30 poena i 15 skokova (foto/video)

Array

Bruno Šundov (221) upisao je 30 poena i 15 skokova u porazu njegovog novog kluba Rain or Shine Elasto Painters u prvoj utakmici filipinskog Commissioner’s Cupa.

Utakmica između RoS-a, novog kluba našeg internacionalca, i Alaske na Filipinima je privukao veliku pozornost. Već danima lokalni mediji prate svaki korak Šundova, a kako i ne bi kada je on najveći košarkaš koji je zaigrao u natjecanjima pod okriljem košarkaškog saveza Filipina. Već smo pisali na našem portalu da je do prošle godine u ovom natjecanju bilo zabranjeno igranje igrača koji su viši od 193 centimetra.

Predvođeni Šundovom Paintersi su vodili većim tijekom utakmice, ali domaćin je ipak u samoj završnici uspio pobijediti s 83:81. Junak utakmice je Calvin Abueva (1,91 cm) koji je u završnici blokirao Šundova.

“Šundova je Abuvea udario barem dva puta po ruci, sudac je to dopustio. To nas je koštalo gubitka utakmice,” nezadovoljan je bio trener Paintersa Yeng Guiao. Guiao očekuje da će za sedam dana, u drugoj utakmici Kupa, biti uspješniji.

Bruno Šundov

Bruno Šundov
Foto: PBA Image
Bruno Šundov
Foto: PBA Image

Related Articles