Filipovski priznao kako se pribojavao Splita

Array

Trener Union Olimpije, Sašo Filipovski je nakon susreta sa Splitom priznao kako se pribojavao našeg protivnika i priznao kako je izvukao iznimno tešku pobjedu.

Za službenu stranice natjecanja nakon susreta svoje prve dojmove dala su i obojica trenera. Domaći, Saša Filipovski imao je više razloga  za zadovoljstvo. “Izvukli smo tešku pobjedu. Bojali smo se Splita koji ima dobre igrače, posebno centarsku liniju što su i potvrdili. Svi visoki košarkaši su postigli dvoznamenkasti broj poena. Preslabo branimo igru po dubini i usprkos tome da je parket napustio Ivan Mimica zbog osobnih pogrešaka mučili smo se sve do kraja susreta. Na sreću smo na kraju imali dovoljno koncentracije da smo se uspjeli obraniti, no vidimo kako nas čeka još puno rada. Vidimo gdje imamo još prostora, a to je u obrani, igru po dubini i u igri na postavljene napade.”

Na drugoj strani trener Splita, Mladen Erjavec čestitao je Olimpiji na zasluženoj pobjedi: “Čestitam Olimpiji na zasluženoj pobjedi. Za nas su bili prijelomni trenuci u drugoj četvrtini kada smo primili 30 poena i nakupili čak 10 osobnih pogrešaka. Košarkašima Olimpije pustili smo previše prostora, što je ujedno i posljedica našeg neiskustva. Nakon uvjerljivog zaostatka uspjeli smo se vratiti na svega dva poena, međutim ponovno smo pustili previše prilike domaćim igračima koji su s tri napadačka skoka kaznili našu dobru obranu u to vrijeme.”

U sljedećem kolu košarkaši Splita će na Gripama ugostiti Cedevitu, dok će Olimpija pokušati nastaviti niz pobjeda u Pioniru protiv Crvene Zvezde.

Related Articles