FIMBA Orlando: Hrvatska u borbi za broncu

Array

U Orlandu na 13. Svjetskom prvenstvu prvo su nastupile naše dame i odlično odigrale utakmicu protiv ekipe Puerto Rica u kojoj su na kraju pobijedile rezultatom 71:54.

Naše su se cure od samog podbacivanja odlično postavile na terenu te borbenim i poletnim Portorikankama pokazale da ova utakmice ide samo u jednom pravcu, našoj pobjedi. Bila je to prekrasna utakmica u kojoj niti jednu igračicu ne treba posebno isticati nego cijeli kolektiv koji je izborio pobjedu i tako osigurao utakmicu za treće mjesto i brončanu medalju na ovom Svjetskom prvenstvu.

Protivnice u utakmici za brončanu medalju biti će igračice iz Paname koje su u grupi A osvojile drugo mjesto. Utakmica se igra u subotu u 16.00 sati po lokalnom vremenu i uopće nema sumnje da će naše djevojke osvojiti brončanu medalju i tako ostvariti vrlo veliki uspjeh za hrvatsku žensku košarku.

Na žalost jučerašnji dan nije imao sretan završetak jer su naši momci u kategoriji 50+ izgubili polufinalnu utakmicu od ekipe Italija B rezultatom 81:70.

Hrvatska je ovu utakmicu, za razliku od prethodne dvije, dobro otvorila, povela 6:0, ali onda je lošom obranom dozvolila da se Italija brzo vrati u utakmicu i preokrene rezultat. Na današnjoj utakmici obrana Hrvatske nije dobro funkcionirala što je na kraju rezultiralo primljenim 81 košem.

Italija je utakmicu dobila odličnim napadačkim skokom koji je rezultirao s gotovo 20-tak laganih koševa.

Naši igrači unaprijed su znali da je najbolji igrač Italije Pietro Angeli, koji je do sada gotovo sam pobijedio odlične ekipe Srbije i Slovenije, i uspjeli su ga dovoljno zaustaviti, no to su iskoristili drugi njegovi suigrači koji su iz drugog plana postigli previše koševa koje naši igrači nisu uspjeli nadoknaditi.

Na žalost, na prošloj utakmici ozlijedio se glavni playmaker Darko Pahlić, i iako je pokušao pomoći svojoj ekipi u ovoj utakmici, ozljeda zadnje lože ga je u tome onemogućila tako da je na parketu proveo samo par minuta.

Ekipa Hrvatske nastupila je u sljedećem sastavu: Darko Pahlić, Goran Suton 12, Željko Županić 4, Draško Kunić 8, Mladen Ostojić 5, Gjuro Simon 9, Hrvoje Rendulić, Damir Skorić 11, Robert Matijević 21.

Naši igrači ipak imaju priliku osvojiti brončanu medalju u nedjeljnoj utakmici protiv Brazila koja započinje u 13.00 sati po lokalnom vremenu.

To neće biti nimalo jednostavno jer je upitno hoće li ekipi moći pomoći Darko Pahlić, dok je također upitan nastup Mladena Ostojića koji se ozlijedio pred kraj utakmice s Italijom.

Što se tiče naše hrvatske ekipe u kategoriji 55+, u borbi za što viši plasman, izgubili su od Dominikanske Republike sa 63:60 tako da će u subotu u 17.45 sati igrati utakmicu za 11. mjesto.

Iz Orlanda za Crošarku: Robert Matijević.

Related Articles