Finalisti ABA lige u Euroligi?

Array

Regionalna liga još je jednom pokazala kako još uvijek nije liga kakva bi željela biti i kakvom se predstavlja. Nakon što je bilo dilema oko posljednje plasirane momčadi, novi problemi su došli brže nego je bilo tko mogao predvidjeti. Samo što su ovaj put u pitanju sastavi koji su u vrhu tablice.

Prije godinu dana odlučeno je kako se za nastup u Euroligi više neće boriti kroz nacionalna prvenstva nego kroz regionalnu ligu. Liga je time dobila na važnosti i činilo se kako će to biti veliki korak naprijed.

Prije samog natjecanja određeni su uvjeti po kojima bi se momčadi trebale plasirati u najelitnije europsko klupsko takmičenje, nažalost danas su ti uvjeti pod velikim znakom upitnika. Naime, kako sada stoje stvari u Euroligu će ići finalisti final foura, a ne kako je najavljivano prva ekipa regularnog dijela takmičenja i druga ekipa ukoliko treća ili četvrto plasirana ekipa ne osvoji natjecanje.

Ovaj novi scenario najviše bi pogodio momčad Igokee iza koje je odlična sezona i konstantno su na prvom mjestu. Njihov trud ne bi bio uzalud jer unatoč svemu imali bi šanse na turniru završne četvorice, ali bi im bila nanesena velika nepravda.

Euroliga se službeno oglasila kako je moguć kompromis, ali samo ove sezone zbog očiglednog nesporazuma. Više će se znati nakon sastanka vodstva ABA lige i vodstva Eurolige koji bi se trebao uskoro dogoditi.

Možemo zaključiti kako se radi o velikom propustu i opet se regularnost sezone i natjecanja dovodi u pitanje, ali to nije nešto na što nismo naviknuti.

Related Articles