Finski ministar sporta vrši pritisak na španjolske klubove da dopuste igračima igranje kvalifikacija

Array

Finski ministar sporta Sampo Terho poslao je pismo Unicaji tražeći od njih da “dopuste” Sasu Salinu igranje utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Međutim, prva utakmica finske momčadi (protiv Bugarske) podudara se s utakmicom Unicaje u Euroligi, koju momčad iz Malage igra ovaj petak protiv moskovskog CSKA, pa je malo vjerojatno da će Salin moći zaigrati za reprezentaciju.

S druge strane, Unicaja tvrdi da nema ovlasti za donošenje odluka o ovom pitanju, budući da Salin treba odgovoriti na poziv za nastup za reprezentaciju, kao što je spomenuto u španjolskim novinama “Diario Sur”. Ako igrač želi igrati, može to učiniti, iako u slučaju da ne bi igrao protiv CSKA, morao bi se suočiti s posljedicama, jer ima važeći ugovor s klubom iz španjolske pokrajine Andaluzije.

Ministar je u pismu naglasio važnost koju košarka ima za njegovu zemlju.

“Bliži se vrijeme slavlja stogodišnjice nezavisnosti Finske, a košarka doživljava rapidni rast, nešto takvo nismo očekivali, da svi govore o tome. Djeca sve više počinju dolaziti na igrališta, žele postati novi Markkanen.”

Dodajmo i da je po izvorima Sportanda, finski ministar sporta iz istog razloga poslao pismo Barceloni, u kojem traži da dopuste igranje kvalifikacija Petteriju Koponenu.

Related Articles