Freeman na mjesec dana u Širokom

Array

Nakon odlaska Darka Planinića u Maccabi i zbog lošeg plasmana Širokog u natjecanju regionalne lige, uprava je odlučila dovesti tri igrača za vrijeme zimske stanke. Prvo pojačanje Širokog je 206 centimetara visoki i 115 kilograma težak američki centar Rashuan Freeman.

Freeman je rođen 15. prosinca 1984. godine. Košarku je igrao na sveučilištu Massachusetts, a 2007. godine na NBA draftu su ga uzeli Memphis Grizzliesi, no tamo nije dobio šansu zaigrati, pa je profesionalnu karijeru gradio u Europi i Aziji.

Igrao je za belgijski Verviers Pepinster, Guayamu iz Puerto Rica, njemački Ludwigsburg, Maccabi Habikaa iz Izraela, kineski Heilongjang, te francuski Nanterre koji je bio njegova posljednja stanica prije dolaska u Široki.

Posebno je impresivnu statistiku imao dok je igrao u Kini. U prosjeku je bilježio 34,7 koševa i 15,7 skokova po utakmici, iako većina američkih igrača ima sličnu statistiku igrajući za kineske klubove. Ljetos je pregovarao s Igokeom, ali se nisu mogli dogovoriti. Nakon toga je potpisao za francuskog prvoligaša.

Freeman je na jednomjesečnoj probi sa Širokim, s mogućnosti produljenja ugovora ukoliko zadovolji apetite uprave kluba. Na Pecaru bi trebao stići tijekom vikenda i pridružiti se novim suigračima na treninzima koje će voditi Damir Vujanović, koji će do daljnjega biti trener Širokog nakon ostavke Ivana Velića.

Freeman bi u dresu Širokog trebao debitirati već 5. siječnja kada Široki gostuje kod Szolonokija.

Pored Freemana na Pecari će pokušati pronaći još dva igrača, jednog visokog i jednog organizatora igre, kako bi se pokušali spasiti od ispadanja iz ABA lige. Čini se da je prelazak Jasmina Perkovića u Široki sve izgledniji iz razloga što njegov trenutni klub Giesen ima novčanih problema i prijeti mu bankrot. Za organizatora igre Široki ima više opcija i o konkretnom pojačanju bi se trebalo uskoro znati više.

Related Articles