Furnir lovi prvu pobjedu u derbiju začelja protiv Šibenke

Danas u sklopu 6. kola Hrvatski Telekom Premijer lige Furnir u Zagrebu dočekuje momčad Šibenke, susret je to dviju momčadi s dna tablice.

Utakmicu je najavio Damir Milačić, trener Šibenke: “Moja je filozofija da je svaka sljedeća utakmica najbitnija i za nju se spremamo, ne gledamo dalje od te. Dolazimo u Dubravu, idemo u goste ekipi Furnira koja je na 0:5 i sigurno je da će oni napraviti sve da dođu do svoje prve pobjede pred svojim navijačima.

Na nama je da budemo maksimalno koncentrirani, maksimalno motivirani i da dođemo na teren na način kako smo došli u Škrljevo. To znači, puni samopouzdanja, puni vjere u sebe, momčadsko duha. Nadam se da ćemo napraviti sve i vratiti se sretni iz Zagreba.”

“Što se tiče domaćina, to je puno bolja momčad nego što to pogled na tablicu kaže. Smatram da su oni jako nezgodna ekipa, jako dobro vođena od strane njihovog trenera. Ima tu u momčadi određene kvalitete. Mi se sigurno nećemo u plesti u mrežu podcjenjivanja, zato što mi ne smijemo i ne možemo podcijeniti nikoga. Mi moramo biti maksimalno odgovorni prema obavezama i dogovoru koji imamo u svlačionici, da bi to sproveli na terenu i dobili jednu talentiranu ekipu kao što je Furnir.”

Domagoj Bašić, kapetan Šibenke: “Igramo protiv ekipe Dubrave koja sigurno nije toliko loša kako pokazuje trenutni skoro i stanje na tablici. Sve utakmice do sada igrali su protiv jakih protivnika, tablica nije realno mjerilo, evo zadnju utakmicu protiv Osijeka su imali šut za pobjedu. Sigurno je da se dižu i neće biti lako.

Imaju dosta iskusnih igrača, pogotovo Igor Marić na vanjskim pozicijama i Mandalinić. Ispod koša su također fizički moćni, tu je Filip Krajina, brat od našeg bivšeg igrača Kristijana, Karahodžić, Duje Rađa, tako da neće biti lako. Mi znamo kako treba odigrati, pristup mora, biti kao u Škrljevu i onda možemo doći pobjede.”

“U profesionalnom ritmu dvije utakmice tjedno bi igrači trebali izdržati kroz veći obujam rada i brže primanje informacija. Vjerujem da ćemo se brzo oporaviti od susreta u Osijeku i okrenuti se Šibenci. Mislim da igramo dobro, ali nažalost nije nas rezultat popratio. Protiv Šibenke moramo ići po prvu pobjedu iako su oni momčad koja je višestruko skupnja od naše. Nisu ušli u sezonu kako su zamišljali i sigurno će i oni imati imperativ rezultata. Kao Šibenčanin želim Šibenci sve najbolje osim kada igraju protiv nas. Moja želja je da u nedjelju samo jedan Šibenik dobije i to onaj protiv Hajduka u nogometu, a da mi stignemo do prve pobjede”, kazao je Šarin kojem će i ovaj susret pobuditi emocije prema klubu kojeg je digao iz pepela “Sve stane u četiri riječi – moj grad-moj klub i tko zna što znače te četiri riječi mislim da mu je sve jasno.”

Lovro Mandalinić je s 22 poena bio najbolji pojedinac u minimalnom porazu u Osijeku i vjeruje da će i ta utakmica biti dobra pouka “Nažalost iz svih ovih prethodnih pet utakmica izvlačimo pouke i nadamo se prvoj pobjedi. Poznavajući svaku momčad koju vodi trener Damir Milačić oni će biti maksimalno pripremljeni i motivirani da nas dobiju. Na nama je da se nametnemo i u utakmici sa suparnikom s kojim možemo igrati moramo damo svoj maksimum da bi stigli do pozitivnog rezutata. Nadamo se da će zaigrati i Hardnett i tako svojim minutama pomoći u rotaciji jer je teško igrati cijelu utakmicu. Pozivam i navijače da nas podrže u želji da okrenemo smjer ove sezone.”

Utakmicu od 17:00 sati možete pratiti putem HKS TV platforme.

Related Articles