Udruga Mi smo Cibona: – “Neugodno smo iznenađeni načinom na koji KK Cibona obmanjuje javnost!”

Tijekom proteklog tjedna KK Cibona održala je Skupštinu na kojoj su imenovani novi članovi Skupštine, formirani Nadzorni i Upravni odbor te izvršena imenovanja njihovih članova.

Domagoj Čavlović podnio je ostavku kako navode iz osobnih razloga, a na skupštini je imenovan novi v.d. direktora KK Cibona Mauro Lukić. KK Cibona, potom, u srijedu 13. listopada, pušta u javnost kako je Sportska inspekcija posjetila prostorije kluba i provela nadzor nad poslovanjem KK Cibona te prilaže djelomičan izvadak iz izvještaja, a u kojem stoji kako nisu utvrđene nepravilnosti u klubu iz djelokruga rada sportske inspekcije. No to nije baš tako.

Naime, Sportska inspekcija utvrdila je nepravilnosti u KK Cibona te će protiv kluba i Domagoja Čavlovića biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Udruga Mi smo Cibona danas je u javnost izašla s priopćenjem koje prenosimo u cijelosti, a kao dokaz priložili su potpuni nalaz Sportske inspekcije: – “Iako smo u posljednja dva dana bili upoznati s rješenjem Sportske inspekcije o provedenom inspekcijskom nadzoru u KK Cibona, imajući u vidu važnost utakmice našeg kluba protiv KK Partizan, Udruga Mi smo Cibona nije htjela reagirati na članak KK Cibone od 13. listopada pod naslovom „Doneseno pozitivno rješenje inspekcijskog nadzora KK Cibona“, a sve u svrhu davanja prilike igračima i stručnom stožeru da u miru dočekaju dvoboj uz uživanje apsolutne podrške članova Udruge.

Nadalje, objava KK Cibone, točnije namjerno SUBJEKTIVNA I SELEKTIVNA interpretacija nalaza Sportske inspekcije, u bitnome se razlikuje od kompletnog rješenja inspekcijskog nadzora. Naime, Sportska inspekcija je utvrdila kako KK Cibona nije uskladila važeći Statut sa odredbama članaka 13. i 27. Zakona o sportu te je izdano djelomično rješenje s upravnom mjerom naredbe, a koju je Skupština kluba ispunila donijevši Odluku o izmjenama i dopunama Statuta na sjednici održanoj 11. listopada, odnosno u tijeku trajanja inspekcijskog nadzora.

Isto tako, provedenim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je kako je Domagoj Čavlović tijekom nadzora podnio ostavku na mjesto direktora KK Cibone, što je posljedično razlog zbog kojeg ne postoje zakonske osnove za izdavanje mjere zabrane obavljanja poslova direktora KK Cibone i osobe ovlaštene za zastupanje, što je ključna stvar za donošenje rješenja, a koja je izostavljena iz objave kluba.

Sukladno članku 86. stavku 1. točka 7. i stavkom 2. istog Zakona o sportu, protiv KK Cibone kao pravne osobe i Domagoja Čavlovića, kao odgovorne osobe u pravnoj osobi u vrijeme počinjenja prekršaja, bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, stoji u nalazu inspekcije.

Zbog svega navedenog, jasno je kako ostavka direktora KK Cibone Domagoja Čavlovića nije motivirana privatnim razlozima kako je klub, ali i on sam, ranije naveo, već je ona pravni manevar. Za razliku od ljudi koji vode naš klub, sve navedeno dokazujemo objavom KOMPLETNOG nalaza Sportske inspekcije.

Zaključno, kao redovni članovi KK Cibone ostali smo neugodno iznenađeni načinom na koji se prikriva činjenično stanje te obmanjuje javnost, stoga tražimo javnu ispriku sadašnjih čelnika KK Cibone uz objavu kompletnog rješenja nalaza Sportske inspekcije na stranicama kluba te ih pozivamo da zbog načinjene štete ugledu kluba i po ‘ko zna koji put pokazane netransparentnosti podnesu ostavke!”

Related Articles