Gangam Style i u Italiji

Array

Ovog vikenda se nisu igrali susreti Serie A jer se odigrao all-stars susret u Bielli gdje su snage odmjerili momčad sastavljena od talijanskih košarkaša protiv momčadi sastavljene od najboljih stranaca lige, u koju je bio izabran i naš Rok Stipčević.

Domaćini su pokazali nešto više i zasluženo slavili pred 4500 gledatelja u zanimljivoj egzibiciji s 107:92. Susret su obilježili zanimljivi i nesvakidašnji događaji.

Momčad sastavljena od igrača talijanskog državljanstva slavila je u egzibiciji i tako su upisali treću pobjedu u nizu. Susret su obilježila braća Gentile, Stefano koji je ujedno proglašen najkorisnijim igračem susreta s 17 postignutih poena i Alessandro koji je po učinku bio malo tanji od starijeg brata.

Niccola Melli je kod stranaca bio najefikasniji s 18 poena. Naš Rok Stipčević je upisao 5 poena.

U natjecanju u zakucavanjima najbolju izvedbu imao je, na radost domaćih navijača Tomasso Raspino, koji nastupa za prvoligaša Angelico Biellu te je bio bolji od bivšeg Cibosa Barboura, Aleksandra Czyjza i Dominica Jamesa.

Czyz je izveo zakucavanje sa sunčanim naočalama te je nakon toga izvodio popularnu točku Gangam stylea dok je Dominic James učinio nešto što se radi možda jednom životu. Naime, svoju je izvedbu iskoristio kako bi zaprosio svoju djevojku. Potez dana  je bio uspješan i zato mu svu sreću želi redakcija portala Crosarka.

Carlton Myers je slavio u natjecanju u tricama u jakoj konkurenciji. U finalu je bio bolji od talijanske legende Luigija Gigija Datomea. Natjecali su se još Riva i D’Ercole.

Italija – All Star Team 107:92 (29:18, 24:22, 23:26, 31:26)

Related Articles