Kapetan Zagreba zadovoljan učinjenim, klub se stabilizira

Array

Košarkaši Zagreba uspješno su završili 2012. godinu pobjedom u Kupu Krešimira Čosića protiv košarkaškog kluba Đuro Đaković.

Krajem proteklog tjedna Zagrepčani su ugostili momčad iz Slavonskog Broda te nakon tri četvrtine utakmice uspjeli slomiti njihov otpor i zasluženo pobijediti. Više o dostignuću i završetku kalendarske godine rekao nam je kapetan Zagreba, Nikola Garma.

“Što se tiče kup utakmice protiv Đure Đakovića, nikako se nismo uspjeli odlijepit tijekom prve tri četvrtine, no zato smo napokon uspjeli u posljednjoj dionici. Oni su doveli nekoliko pojačanja i vidjelo se da su zaista dobra momčad”, započeo je Garma.

Imperativa prije početka sezone u samom Kupu nije bilo, no postojao je sportski motiv.

“Rezultatskog imperativa nismo imali, ali šteta bi bila ne iskoristiti priliku i odigrati jednu dobru utakmicu, u ovom slučaju protiv aktualnih prvaka Cibone. Također, susret koji te direktno plasira na završnicu Kupa, pa nam je to naravno bio motiv, pogotovo kada uzmemo u obzir da je Kup iznimno nepredvidljivo natjecanje.”

Skoro pa trotjedna natjecateljska stanka je pred košarkašima Zagreba tako da vremena za pripremu ima. “Da, stanka je krenula, utakmica s Cibonom pomaknuta je za prvi mjesec, imamo vremena kvalitetno se pripremit za nastavak lige i sam Kup, što naravno i činimo kvalitetnim treninzima.”

Kapetan Zagreba je zadovoljan i prvim dijelom natjecanja u A1 ligi.

“Što se tiče prvog dijela natjecanja, možemo bit zadovoljni. Neke utakmice smo se malo mučili, ali bitno je da smo na kraju pobijedili. Zadnja tri kola smo nažalost izgubili dvije utakmice (Jolly JBS, Zabok), ali konačni skor nakon jesenskog dijela je dobar.”

Za kraj smo se dotakli i same stabilizacije zagrebačkog kluba, te pogleda prema budućnosti.

“Klub se stabilizira, u teškim vremenima sanirat taj veliki dug nije lagano i ljudi iz kluba čine veliki napor. Smatram da bi svi trebali biti malo strpljivi, jer ako mogu biti ja koji imam obitelj, i dijete, mogu i neki koji nemaju primarnijih obaveza. Ako su novci obećani, a jesu, doći će, većini igrača već i jesu. Najvažnije je da klub funkcionira i da nije došlo do nekih sankcija glede natjecanja, što bi bila zaista šteta za klub s takvom tradicijom. Tu sam 16 godina i znam koliko je emocija, ljubavi i svega tu prisutno. Smatram da se ne mora radit panika oko toga da li je mjesec ranije ili kasnije, već pokušavam samo realno sagledat situaciju o ovim vremenima”, otvoreno i iskreno je zaključio Garma.

Related Articles