Gasol ima priliku biti kao Toni Kukoč: Jedini igrač ikada koji je osvojio sve!

Toni Kukoč je velikan europske košarke, definitivno jedan od najboljih ikada. Analizirajući prelazak legendarnog Paua Gasola u redove Barcelone pronašli smo znakoviti podatak. Gasol se pridružio katalonskoj momčadi koja je jedna od izrazitih kandidata za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Eurolige.

Toni Kukoč je jedini igrač koji je osvojio Euroligu, Svjetsko prvenstvo, Eurobasket i NBA prsten

Ukoliko Gasol osvoji naslov prvaka Europe, tada bi se stavio uz bok hrvatskom velikanu Kukoču. “Kuki” je jedini igrač koji je u svojoj karijeri osvojio Euroligu (3x), Mundobasket, Eurobasket (x2) i NBA ligu (3x)! To za sada nikome drugom nije pošlo za rukom.

Još kada se tome dodaju dva olimpijska srebra (’88. i ’92.) uz kadetsko i juniorsko europsko zlato, lako se dolazi do zaključka kako je Kukoč zapravo jedan od najboljih Europljana ikada, naročito ako se gleda broj trofeja i njihova važnost. Dodajmo još kako je i dan danas vlasnik rekordne četiri nagrade Mr. Europa, za najboljeg igrača Europe.

Gasol je osvojio dva NBA naslova, jedno Svjetsko prvenstvo i tri Eurobasketa. Olimpijske medalje je već osvajao (nikada zlato), a u vitrini mu još nedostaje Euroliga.

Related Articles