Gečevski iz mirovine u reprezentativni dres?

Iako je već oprostio od reprezentacije zbog poznih godina, iz Makedonije stižu vijesti da bi se Todor Gečevski mogao priključiti pripremama. Naime, Makedonija ima velikih problema pod obručima zbog ozlijede nekoliko igrača i zasigurno je da bi ovaj 36-godišnji krilni centar dobro došao nacionalnoj selekciji.

Gečevski je već nekoliko puta odbacio mogućnost povratka, ali nakon što su ga javno zamolili Pero Antić, Vlado Ilievski i Bo McCaleb ipak je došlo do preokreta te je izjavio:

“Teško je ostati imun na takvu gestu i ostati u mirovini, posebno kada ona stiže od mojih prijatelja s kojima sam godinama dijelio i dobro i zlo. Dogovorili smo se da održimo sastanak u narednih nekoliko dana, porazgovaramo s izbornikom i vidjet ćemo postoji li mogućnost da se priključim reprezentaciji iako se već uveliko pripremaju za Eurobasket.”

S obzirom na to da su pripreme već u odmakloj fazi, teško je očekivati da će se ovo stvarno dogoditi. U svakom slučaju ovo je hvalevrijedna gesta legende makedonske košarke koju hrvatska javnost pamti kao dugogodišnjeg igrača i kapetana Zadra.