Gelabale: Igrali smo vrlo dobro 25 minuta

Array

Cedevita je jučer odigrala svoju drugu euroligašku utakmicu u povijesti, prvu na domaćem parketu. Ponovno su upisali poraz, ali dojam je mnogo bolji nego nakon prvog kola. Nakon utakmice treneri i igrači obje momčadi porazgovarali su s medijima.

Pressicu je kako se i priliči, otvorio trener gostiju, Sergio Scariolo. Naravno, nije imao potrebe za kritikama:

“Ovo je dobar rezultat. U gostima smo pobijedili teškog protivnika. Cedevita ima mnogo talentiranih igrača i sjajnog trenera. Mislim da će ta pobjeda biti vrlo važna na kraju. Dobro smo kretali loptu i igrali nesebično. Nemamo specijaliste za tri poena, no imamo igrače koji mogu dobro šutirati kad se nađu u dobrim pozicijama.”

Sljedeći je prozborio Rok Stipčević, a on se na utakmici zadržao minimalno, više je djelovao kao promotor svojeg poslodavca i momčadi te shodno tome najavio velike stvari za sebe i svoje suigrače u predstojećem dijelu sezone:

“Bilo je lijepo vratiti se doma. Nije Zadar, ali u Hrvatsku. Što se tiče utakmice, mislim da smo odigrali dobro. Međutim, još ću naglasiti da to nije odlično i najbolje što Milano može pružiti. Ove godine Milano je pojedinačno sastavio vrhunsku ekipu, s vrhunskim igračima i s odličnim trenerom. Mislim da će Milano iz utakmice u utakmicu rasti i naše najbolje utakmice se očekuju kako će sezona odmicati.”

Scariolo je kod Cedevite posebno istaknuo Gelabalea, a nije propustio i naglasiti koliko je bilo bitno što su rano doveli Andrića u probleme s osobnim greškama jer su svjesni koliko je on bitan u Cedevitinoj rotaciji.

Mickael Gelabale je pak bio vrlo kratak, očito izmoren nakon još jedne odlično odigrane partije za Vitamine: “Igrali smo vrlo dobro 25 minuta, a u zadnjih 15 minuta smo im dozvolili previše šuteva. Ubuduće moramo biti agresivniji i bolji.”

Konferenciju za novinare zatvorio je trener Božidar Maljković koji je kao i obično dao sažet, ali precizan opis utakmice, razloga zbog kojih su izgubili, što trebaju popraviti, a osvrnuo se i na igrače Milana te na buduće euroligaške protivnike za koje smatra da će biti još veći izazov:

“Staro pravilo kaže da ako hoćeš igrati dobru košarku moraš napasti napadače. Mi smo to radili, ali nismo to radili svih 40 minuta i to je osnovni razlog zašto smo večeras izgubili. Bilo je momenata kad smo to radili dosta uspješno, no onda smo se opet povlačili nazad. Kao da su moji igrači bili vezani prema svojem košu. Gosti su pokazali svoju klasu i Langford je bez sumnje NBA igrač. Ostali igrači Milana su uz to jako iskusni i teško ih je natjerati na grešku. Milano je demonstrirao euroligašku košarku, a mislim da će je još bolje demonstrirati Efes Pilsen i Caja Laboral, koji su tipične ekipe za Euroligu. Oni će biti agresivni na svih pet igrača. Ne možemo igrati ozbiljno ako u trećoj i četvrtoj četvrtini ne uđemo u bonus i ove utakmice su nam model kako treba ubuduće trenirati i raditi.”

Maljković se također osvrnuo na Andrićeve probleme s osobnim pogreškama. Nada se da će ga kao i mnoge druge promijeniti na bolje, no svjestan je da to neće biti ni brzo ni lagano. Njegovim riječima:

“Navika 100 muka, odvika 300 muka.”

Složio se s Gelabaleom da su dobar dio utakmice odigrali korektno, no protiv ovakvih protivnika to nije bilo dovoljno. Još je jednom napomenuo da je bazični problem momčadi nejednaka fizička sprema igrača, kao i odsustvo nekih igrača. Komentirao je i današnju zonu, koja po njemu nije bila toliko mobilna i agresivna kao ona kojom su slomili Zvezdu, a i njegovi igrači su počinili neke elementarne greške.

Related Articles