UŽIVO: General Vasilije Mitu u Švicarskoj lovi finalni 3×3 Masters

Array

“Zagrebački” hakleri Ivica Cvitanović, Ivan Kovačević, Igor Musulin i Željka Palavra, ovaj vikend će pokušati ponoviti prošlogodišnji uspjeh splitskih Statista koji su se preko Mastersa u Madridu plasirali na finalni u Miamiju gdje su na kraju osvojili fantastično drugo mjesto.

“Napeti smo, jedva čekamo da konačno krenu utakmice. U 13 sati imamo trening na glavnom terenu. Nadamo se najboljem. Ne poznajemo najbolje protivničke ekipe i stavili smo pred sebe cilj da prođemo grupu. Korak po korak” – rekao je Palavra za Crosarku.

Naša ekipa će danas odigrati svoje tri utakmice u skupini. U 17 sati im je protivnik njemački Aachen, tri sata kasnije suparnik im je Brezovica iz Slovenije, a u 22:20 igraju posljednju utakmicu današnjeg programa protiv Sfaxa iz Tunisa. Prve dvije pozicije vode direktno u četvrtfinale, a treća donosi razigravanje. Pobjednik dobiva 10 000 dolara džeparca za Istanbul.

Spomenimo da, bez obzira na to što se preko Mastersa u Rijeci i popravnog u Tallinnu nisu plasirali u sljedeći krug FIBA World Tour 3×3, još uvijek aktualni svjetski viseprvaci Duje Kaliterna, Toni Vitali i Božidar Vrdoljak drže prva tri mjesta na listi najboljih uličnih svjetskih košarkaša.

UŽIVO iz Lausanne:

Na završnom velikom Mastersu u Istanbulu finalisti ovog turnira pridružiti će se pobjednicima Tokija (Jakarta – Nagoya 16:15), San Juana (NY Staten – Saskatoon 21:15) i Praga (Novi Sad – Bukurešt 20:15). Nakon Lausanne preostao je još jedan Masters u Brazilu (Rio), a za dvije ekipe je rezervirana pozivnica.

General Vasilije Mitu je ove sezone prekinuo prošlogodišnju apsolutnu dominaciju Statista prošlih godina. Prvo su im uzvratili za prošlogodišnji poraz na Beko Basket Touru koji se igrao u Rijeci, a nakon toga su s Hrvojem Puljkom u ekipi bili bolji i na prestižnom Streetball turniru u Lipiku.

Related Articles