George Hill: “Damjan Rudež se ne ponaša kao rookie”

Array

NBA sezona je sve bliže, a nakon dugo vremena imamo hrvatske igrače u najjačoj ligi svijeta. IndyStar.com se nedavno pozabavio Damjanom Rudežom, netipičnim “rookijem” (igrač u prvoj godini u NBA-u) kako kaže razigravač Indiane, George Hill:

Rudež se ne ponaša kao rookie, on je stariji rookie koji je vrlo iskusan i koji je igrao u vrlo zahtjevnim natjecanjima tijekom svoje karijere. Način na koji igra, način na koji se odnosi na terenu i izvan njega, vidi se da je vrlo zreo.

Rudež se za svoje kratko vrijeme u Indiani odlično pripremao, bilo da se radilo o treninzima, ili kada je trebao postati pjevačka zvijezda na jedan dan, što svaki rookie Pacer mora proći, Rudež je svakom zadatku pristupio voljno. Iako je u predsezoni za sada gađao trice 2-14, Rudeža to ne zabrinjava:

Evo upravo idem šutirati. Zbog toga sam i dospio do NBA lige, čistim šutiranjem. Kada ti šutevi ne ulaze, odeš vježbati šutiranje. S vremenom će početi ulaziti. Sigurno neću prestati šutirati na utakmicama. To je nešto na čemu moram raditi svaki dan i imati samopuzdanje oko toga. Vidjeli smo da je puno sjajnih šutera u Europi imali problema u prvoj godini zbog prilagodbe.

Na razliku u udaljenosti NBA i europske trice je rekao:

Nema tu neke tajne, čista prilagodba na veću udaljenost. Nikad nisam šutirao s ove udaljenosti, tako da mi ništa drugo ne preostaje osim šutiranja. Trebam šutirati što više na treningu i priviknuti se.

Damjan Rudež
Foto: AP

Frank Vogel, trener Pacersa, također nije zabrinut za loše šutiranje Rudeža u predsezoni. On i Larry Bird su osobno gledali njegov trening prije nego što su ga odlučili potpisati na tri godine:

To je čisti dio procesa, još je jako rano, ali on je odličan šuter i nemam nikavih sumnji u njega kako će šutirati kada se sezona zahukta, rekao je Vogel o Rudežovom lošem postotku šuta u predsezoni.

Rudež se na kraju još jednom osvrnuo na svoj šut:

Nisam opterećen statistikom, o tome što imam 2-14 za tricu u predsezoni ili koliko već. Naravno da bi bilo puno bolje da sam šutirao 7-14 i naravno da nisam sretan s time, ali moram biti strpljiv i biti svjestan da je ovo dio procesa. Moram biti samopouzdan i nastaviti šutirati. Sigurno neću zabijati više šuteva ako prestanem šutirati. Ništa mi drugo ne preostaje.

Related Articles