GKK Šibenik želi postati stabilan prvoligaš

Array

Nakon Zagreba, Splita, Rijeke i Zadra, Šibenik je peti grad u povijesti, otkada se igra hrvatska košarkaška liga, koji će imati dva predstavnika u našem prvoligaškom natjecanju. Naime, Jolly JBS-u će se sljedeće sezone pridružiti novi prvoligaš s Baldekina, GKK Šibenik.

GKK Šibenik je zapravo povratnik u prvoligaško društvo, u kojem je bio prisutan od samog početka natjecanja u jedinstvenoj hrvatskoj ligi 1992. godine pa sve do 2010., kada biva ugašen zbog financijskih problema. Klub je ponovno osnovan 2. studenog 2010. godine pod imenom KK Šibenik Stari Grad. Tom prilikom održana je izborna skupština, na kojoj je izabran novi upravni odbor, a klub je preuzeo obveze košarkaškog kluba Stari Grad.

Od kolovoza 2011. godine, dok je još bio drugoligaš, klub nosi današnje ime GKK (Građanski košarkaški klub) Šibenik. Prošle sezone, s 8 pobjeda i bez poraza u kvalifikacijama za A1 ligu, izborio je status prvoligaša za sljedeću sezonu 2013./2014.

Predsjednik kluba Ante Gaćina otkrio nam je planove vezane za budućnost te ciljeve u novoj prvoligaškoj sezoni:

„Prema četverogodišnjem planu, koji smo napravili na startu ovog projekta, određeno je da uđemo u prvu ligu te nam je sljedeći cilj postati stabilan prvoligaš. Jednako važan cilj, pa čak i važniji od konačnog plasmana, je rad s mladima i stvaranje novih kvalitetnih igrača. U konačnici, želimo Šibenik dovesti na pozicije koje zaslužuje, a to je među prvih 4-5 klubova u Hrvatskoj.“

U odnosu na proteklu sezonu, uprava Šibenika neće puno mijenjati što se stručnog stožera i igračkog kadra tiče. Potvrdio nam je to i sam predsjednik kluba s Baldekina:

„Mi u upravi imamo stav da i u prvoj ligi nastavljamo igrati s većinom igrača iz prošlogodišnje ekipe na čelu s trenerom Jeronimom Šarinom. Razlog tomu je što imamo kvalitetne igrače, a i želimo održati kemiju unutar ekipe. Nažalost, dva vrlo važna igrača, Ivan Grgat i Martin Junaković neće biti s nama te im se i ovom prilikom želim zahvaliti na svemu što su pružili našem klubu i navijačima.“

Što se tiče prinova, Gaćina u ovom trenutku nije želio govoriti o konkretnim imenima. No, kako doznajemo, dvojica igrača su u svojstvu pojačanja stigla u Šibenik. Radi se o 23-godišnjem razigravaču Nikoli Došenu (bivši igrač Dubrovnika i Jollyja) i 24-godišnjem Mariu Novaku, bivšem centru Širokog i Međimurja.

Prvo okupljanje na Baldekinu planirano je krajem kolovoza, kada će momčad pod ravnanjem trenera Šarina započeti s pripremama za sljedeću sezonu.

Related Articles