GM: Dario Šarić najbolji igrač svijeta izvan NBA lige!

Array

U tradicionalnoj anketi uoči početka nove sezone NBA lige, generalni menadžeri svih klubova odgovorili su na 56 postavljenih pitanja, a među njima i na ono: Tko je najbolji igrač svijeta izvan NBA lige?

Najboljima su proglašeni hrvatski reprezentativac Dario Šarić i igrač madridskog Reala Rudy Fernandez koji su zaslužili po 32% glasova, dok su treće mjesto podijelili Sergio Rodriguez i Miloš Teodosić (12% glasova). Ovo priznanje, sasvim sigurno, bit će veliko ohrabrenje za Šarića s obzirom na njegov status u Anadolu Efesu, a vjerujemo i poticaj Dušanu Ivkoviću za ukazivanjem daleko većeg povjerenja našem igraču.

U konkurenciji su se našao još jedan Hrvat, Barcelonin Mario Hezonja koji je, zajedno s Nenadom Krstićem i Vassilisom Spanoulisom, također zaslužio ponešto glasova. Lani je najbolji izvan NBA-a bio Nikola Mirotić (25%).

Generalni menadžeri, njih 46.2%, vjeruju da će San Antonio Spursi obraniti naslov prvaka, dvije trećine smatra u finalu protiv Cleveland Cavaliersa, dok su gazde klubova najboljim igračem lige proglasili LeBrona Jamesa.

Još jedan hrvatski igrač spomenuo se u ovoj anketi, no mali broj GM-ova vjeruje da će Bojan Bogdanović biti otkriće sljedeće NBA sezone.

Related Articles