Stoja županijski pobjednik Kupa Krešimira Ćosića

Array

Utakmica između gradskih rivala odlučivala je o pobjedniku Kupa Krešimira Čosića za Istarsku županiju. Na kraju je pred oko 150 gledatelja presudila druga četvrtina koju je dobila Stoja rezultatom 28:13.


Pula 1981 – Stoja 76:86 (19:21, 32:49, 50:70)

Pula 1981: Radunić 22, Perdija 3, Antić, Mohorović 2, P. Grašo 5, Travica 2, A. Grašo 14, Sablić, Adrović, Mlinarić 2, Rakić 26, Puh; Trener: Robert Škrlec
Stoja: Antolović 6, Bulešić 7, Mezulić 8, Dasko 14, Ivanković 12, Kordiš 27, Tumpić 12, Drobnjak, Pajković, Valić; Trener: Vladimir Korošec.


Stoja je u utakmicu krenula bez ozlijeđenih Đuguma i Premasunca dok kod Pule nije bilo veterana Sijamhodžića i Krizmana, a na startu druge četvrtine parket je prisilno napustio i Perdija.

Nakon ravnopravnih prvih deset minuta Stoja je do poluvremena stekla odlučujuću prednost. S tri trice Marina Tumpića odvojili su se, a na poluvremenu momčad Vladimira Korošeca imala je prednost od 17 poena razlike. Stoja je ovom pobjedom izborila sljedeći krug Kupa protiv pobjednika dalmatinske regije.

Sandro Kordiš (27), Nino Dasko (14) te Božo Ivanković i Tumpić s po 12 koševa su bili dvoznamenkasti u pobjedničkom sastavu dok su Pulu predvodili Dino Rakić (26), Matej Radunić (22) i Ante Grašo (14).

U tijeku bi trebale biti i završnice Kupa Krešimira Ćosića po drugim regijama Nevjerojatna je upornost ignoriranja ovog natjecanja od strane HKS-a koji Kupu daje minimalnu pažnju tek u završnoj fazi kada igraju profesionalni klubovi.

Kup u sadašnjem izdanju ne znam čemu previše služi i to već par zadnjih sezona. Imalo bi smisla kada bi u manje sredine i niže ligaše Kup doveo neku veliku momčad koja bi probudila veći interes za košarku i koja bi pokazala svu svoju atraktivnost zbog koje bi neki novi klinci sutra mogli doći i na trening – rekao je trener Stoje Korošec za Regional Express.

Related Articles